CNN: Centrala de la Cernobîl funcţionează cu ajutorul generatoarelor, iar personalul „locuieşte” acolo de la atacul foreţelor ruse

Sursa: Wikipedia

Reparaţiile la sistemul electric al centralei nucleare de la Cernobîl, afectat în urma atacului rusesc din 9 martie, sunt în curs, iar în prezent centrala este dependentă de generatoarele externe, care funcţionează pe bază de motorină, pentru a-şi menţine reactoarele funcţionale, a transmis Agenţia Internaţională pentru Energie Atomcă (AIEA), conform CNN.

Alexei Likhacev, directorul general al agenţiei ruse Rosatom, a declarat AIEA că în 11 martie a fost adus combustibil suplimentar.

Operatorul ucrainean al centralei nucleare, Energoatom, a transmis AIEA că personalul şi cei de la pază, totalizînd 211 persoane, nu au putut încă lucra prin rotaţie, astfel că locuiesc efectiv acolo din momentul în care forţele ruseşti au preluat controlul.

Directorul general al AIEA Rafael Grossi a subliniat în repetate rânduri nevoia urgentă de a se asigura că oamenii se pot odihni şi pot lucra în ture, afirmînd că şi acesta este un element vital pentru operarea în siguranţă a centralei, conform AIEA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here