CNSAS s-a adresat Curţii de Apel Bucureşti pentru stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii în cazul consilierului general USR Roxana Wring, aceasta declarând că nu a fost informată, nu a fost invitată să dea vreo explicaţie şi că nu îşi dă seama care este motivaţia acestei decizii. USR a anunţat marţi seară că Roxana Wring nu mai este de astăzi membru de partid, spunând că are criterii clare la admiterea membrilor şi nu acceptă foşti colaboratori ai Securităţii, informează news.ro.

Colegiul a aprobat Nota de Constatare şi a dispus introducerea la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti a acţiunii în constatare pentru stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii, pentru următoarea categorie de persoane: – art. 3 lit. g (primarii, viceprimarii, consilierii judeţeni, consilierii în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, consilierii locali) – 1 persoană”, a anunţat CNSAS într-un comunicat.

Roxana Wring spune că a aflat neoficial despre demersul CNSAS şi că ea era cea urmărită de Securitate, lucru de care şi-a dat seama văzîndu-şi dosarul de urmărire de la CNSAS.

CNSAS a cerut instanţei să constate că aş fi colaborat cu Securitatea. Pentru mine este un şoc. Nu am fost informată despre acest lucru. Nu am fost invitată vreodată să dau vreo explicaţie sau vreo clarificare. Am aflat neoficial despre asta şi pur şi simplu nu îmi dau seama care este motivaţia acestei decizii”, scrie Wring pe Facebook.

Ea vorbeşte despre plecarea sa din România, la vârsta de 25 de ani, începând cu modul în care a plecat, şi despre reîntoarcere şi activităţile desăşurate.

Certitudinea că Securitatea era pe urmele mele am avut-o acum câteva luni când mi-am văzut dosarul de urmărire la CNSAS. Dosar serios, în două volume. Însă am fost surprinsă să văd că am şi dosar de reţea. Tind să cred acum, după tot ce am trăit şi am văzut, că era o practică a Securităţii de a-şi da girul şi de a-i ”încadra” birocratic pe toţi cei care lucrau în ONT, probabil în special cei care lucrau cu turişti străini. Dosarul l-am cerut în vara acestui an, tocmai pentru că apăruseră acuzaţii pe care le consideram aberante şi pe care am vrut să le demontez. Nu am avut timp să consult dosarele în detaliu. Doar am văzut că am dosar de urmărire şi dosar de reţea. Le-am cerut pe ambele în format electronic. Nu le-am primit nici până în ziua de astăzi. Am aflat că am şanse să le primesc spre finalul anului sau începutul celui viitor. Deci după ce începe procesul în instanţă”, a scris Roxana Wring.

2 COMENTARII

  1. Un partid neo-marxist dă afară un membru pentru că a colaborat cu serviciile secrete dintr-o țară comunistă 🙂
    Totuși, dacă era minoră la vremea semnării angajamentului de colaborare? Parcă protocolul USR-PLUS lăsa această portiță. Haideți, domnilor Barna și Cioloș, nu mai fiți misogini. Lăsați femeia să facă politică, nu o trimiteți acasă, la cratiță.

  2. 1. De unde stii ca usr este neo marxist , ce este marxist in usr, l-ai citit macar pe marx
    2. De unde stii ca a colaborat ,ai facut parte securiatea lui ceausescu ca numa aia stiu adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here