COD ROȘU de viscol și vânt în sudul țării. HARTA zonelor afectate

Foto: Les Anderson/Unsplash

Sudul țării va intra sub cod roșu de viscol și vânt azi. Sunt afectate zonele de munte din nouă județe. Restul țării de va confrunta cu coduri galbene și portocalii.

Primul cod roșu va intra în vigoare în data de 5 februarie, la ora 18:00, și va fi valabil până în data de 6 februarie, ora 08:00. În zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov și Buzău vântul va sufla tare, va fi viscol puternic, iar vizibilitatea redusă spre zero. Rafalele vor depăși 100…120 km/h.

Al doilea cod roșu este valabil din 5 februarie, ora 22:00, până în data de 6 februarie, ora 08:00. În județele Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Tulcea vor fi intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 85…90 km/h, temporar va fi viscol și vizibilitatea redusă semnificativ

Miercuri dimineață, la ora 11:30, a intrat în vigoare și un cod galben valabil până joi, 06 februarie, ora 08:00. În intervalul menționat la munte, în nordul și centrul Moldovei, apoi și în regiunile sudice și sud-estice va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul se va intensifica, cu rafale de peste 55 km/h, iar în zona montană peste 70 km/h. Intensificări temporare ale vântului vor fi și în regiunile vestice și local în centru cu viteze de 55…65 km/h.

România se confruntă zilele aceste și cu două coduri portocalii. Primul, valabil de miercuri, ora 14:00 până în 6 februarie, ora 08:00. În intervalul menționat vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 80…100 km/h, temporar va ninge viscolit, determinând scăderea vizibilității sub 50 m.

Al doilea, intră în vigoare la ora 17:00 și va fi valabil pânăîn data de 6 februarie, ora 08:00. În jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 70…85 km/h, temporar va ninge viscolit determinând scăderea vizibilității. În județele Teleorman, Giurgiu, Tulcea și local în județele Călărași, Ialomița și Brăila se va depune strat consistent de zăpadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here