Marie Jeanne Ion, mesaj dur după moartea Cristinei Țopescu: „Cameleonii se întrec acum în laude fiindcă așa dă bine la televizor”

Sursa: Facebook

Marie Jeanne Ion a postat un mesaj foarte dur pe Facebook, la adresa oamenilor care o plâng la televizor pe Cristina Țopescu. „Cristina ar fi indignată”, a scris jurnalista.

„Am crezut ca anul asta va fi altfel decît anul trecut. Pe 12 ianuarie ar fi fost ziua lui tata… Si tot pe 12 ianuarie aflu vestea asta care a cazut ca un trasnet. Cristina…

Nu am cuvinte, e un suflet de-o bunatate ireala, o fiinta blînda si empatica asa cum nu întîlnesti. Poate prea empatica, prea mult din ea lasa de fiecare data în proiecte, în actiuni, chiar si în simple conversatii. Cristina era o idealista, lupta mereu pentru ca nenorocita asta de lume în care traim sa fie mai buna, mai luminoasa. O deranja lipsa de maniere, nedreptatea si ura minciuna. Iubea animalele pentru ca ele nu te ranesc niciodata fara motiv.

Nu întelegea de ce oamenii au doua sau mai multe fete, de ce nu raspund la telefon si nu suna înapoi, de ce se schimba în relatia cu cei din jur atunci cînd cred ei ca “s-au ajuns”. Dispretuia felul asta de oameni, pe unii îi compatimea…saracii…

Avea tot timpul planuri de viitor, avea idei, nu putea sta locului. Si era mereu curioasa, lucru care a facut-o sa devina un jurnalist foarte bun, al naibii de bun! Eu nu stiu pe nimeni sa faca din interviu o arta, ea putea! Si o facea cu usurinta cu care altii respira. Da, au invidiat-o multi pentru asta, pentru carisma ei, pentru ceea ce ea reusea sa faca pur si simplu pentru ca avea talent.

Unii dintre cei care în seara asta au gasit portita sa apara la tv pe un asemenea subiect sensibil au ranit-o în trecut. Gratuit. Se stiu ei bine. Cameleonii se întrec acum în laude fiindca asa da bine la televizor. Cristina ar fi indignata…

Lumea asta nu prea-i merita pe oamenii ca ea. Iar breasla asta se pare ca nici nu-i întelege pe cei onesti si autentici care, uite, sînt din ce în ce mai putini… Cristina a plecat spre o alta dimensiune în care toate astea nici nu mai conteaza. E socant, e incredibil, cu greu am priceput ca-i adevarat.

Nu, n-a fost un om trist si nici un om singur. A fost un om care a trait frumos si care, cred eu, a dat prea mult…”, a scris Marie Jean Ion pe Facebook.

Marie Jeanne Ion a lucrat cu Cristina Țopescu la Prima TV. În 28 martie 2005 a fost răpită în Irak, alături de cameramanul său Sorin Mișcoci și jurnalistul Ovidiu Ohanesian. În 22 mai, aceștia au fost eliberați chiar dacă cererea inițială a răpitorilor – Brigăzile Mouadh Ibn Jabal – nu a fost îndeplinită. Aceștia voiau retragerea celor 860 de soldați români din Irak. În prezent, Marie Jeanne Ion este corespondentă Euronews.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here