Codrin Ștefănescu, citat de DIICOT: „Vânătoarea de pesediști a început în forță”

news alert

Codrin Ștefănescu a spus joi, la postul de televiziune Antena 3, că a primit o citație din partea DIICOT. Procurorii îl așteaptă mâine la audieri.

„Am fost citat pentru mâine la o anchetă, a nu știu câta deschisă, vizavi de colegii mei de la PSD Caraș. Știți că mai sunt și la PSD Arad, PSD Timiș. Știu că jumate din conducerea județeană a partidului e chemată la audieri. În citație nu scrie pentru ce ești chemat. Dosarul este făcut în 2019, decembrie. O să merg și eu cu avocatul, care a sunat acolo, dar nu i s-a spus absolut nimic. O să mă duc și o să vă spun mâine despre ce este vorba. Asta e una, dar sunt anchete care vizează colegi ai mei din toată țara. Vânătoarea de pesediști a început în forță acum vreo trei luni de zile, se vede cu ochiul liber”, a spus Codrin Ștefănescu într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Codrin Ștefănescu, parlamentari, șeful Societății Naționale de Radiodifuziune și alte nume grele sunt vizați de o amplă anchetă a DIICOT și DGA legată de schimbări pe criterii politice în vestul țării, potrivit pressalert.ro.

Anchetatorii au descins la majoritatea serviciilor deconcentrate din județul Caraș-Severin, dar și la Ministerul Afacerilor Interne, IGPR, Ministerul Pădurilor sau Societatea Națională de Radiodifuziune.

Conform primelor informații, procurorii antimafia anchetează modul în care, începând cu 2018, după ce filiala PSD Caraș-Severin a fost preluată de deputatul Luminița Jivan, s-au făcut presiuni pentru ca șefii serviciilor deconcentrate din Caraș-Severin să fie înlăturați, pentru a fi numiți în funcții oameni de încredere, dar și pentru impunerea de oameni la DRDP Timișoara. Pentru a-i scoate din funcții pe cei vizați de schimbări, s-au folosit atât presiuni directe și amenințări, dar și „clasica” metodă a trimiterii de controale în urma cărora să se găsească neregului are să justifice înlocuirea.

Ancheta a fost începută după persiunile făcute pentru schimbarea șefului IPJ Caraș-Severin, Viorel Avram, acum aproape un an. Polițiștii DGA ridică acum documente de la instituțiile locale și centrale menționate. Ancheta a mers până la vârful PSD, printre cei suspectați în dosar fiind Codrin Ștefănescu, fostul secretar general al PSD în „era Dragnea”, deputatul Luminița Jivan, președintele PSD Caraș-Severin, Ioan Chisăliță, senator de Caraș-Severin, fostul prefect Matei Lupu, Georgică Severin, președintele director general al Societății Române de Radiodifuziune, Marius Cornici, fostul șef al ISJ Caraș-Severin, dar și mai mulți primari din județ.

Luminița Jivan a fost și ea citată pentru audieri, alături de Codrin Ștefănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here