Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Fostul secretar general al PSD Codrin Ştefănescu a apreciat că în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional, convocată pentru marţi după-amiază, ar urma să fie luată în discuţie posibilitatea organizării unui congres extraordinar.

Într-o declaraţie acordată presei, el a opinat că preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, şi-a făcut „datoria pe deplin” în cadrul campaniei pentru alegerile prezidenţiale, notează Agerpres.

A făcut tot ce este posibil omeneşte, alături de cei care au condus campania, la nivel central şi la nivel teritorial. Fiecare a făcut tot ce este posibil pentru a obţine cel mai mare scor. Suntem după o perioadă nu foarte bună a PSD. Am trecut în ultimele luni chiar prin nişte probleme, inclusiv căderea Guvernului şi faptul că mai mulţi colegi de pe listele noastre au votat căderea Guvernului ne-a afectat. Cu toate astea, bătălia s-a dus până la capăt şi toţi şi-au făcut datoria. Eu cred că astăzi toţi colegii mei vor înţelege că trebuie să respectăm statutul şi probabil că astăzi, aici, vom discuta cu toţii despre posibilitatea organizării unui congres extraordinar, aşa cum toată lumea cere, dar pe baza statutului„, a spus el.

Codrin Ştefănescu a mai spus că Viorica Dăncilă „a muncit foarte mult” în campania pentru prezidenţiale, „a fost o femeie foarte curajoasă şi foarte hotărâtă”.

A fost în aproape fiecare filială şi s-a bătut mult alături de toţi colegii noştri din partid, din toată ţara, pentru a obţine acest scor. Vreau să nu uitaţi un lucru: că bilanţul nu e aşa de tragic cum se vede. În cinci judeţe, noi am câştigat, în 21 de judeţe avem procente între 40-49,8%, în condiţiile în care au fost absolut toţi împotriva noastră: PNL, USR, PMP, UDMR, sistemul, structuri şi aşa mai departe. Adică a fost o bătălie în care PSD şi candidatul PSD, Viorica Dăncilă, au trebuit să facă faţă tuturor acestor forţe reunite”, a arătat el.

Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat se reuneşte, marţi, pentru o analiză a rezultatelor înregistrate la prezidenţiale, după ce candidatul PSD, Viorica Dăncilă, a pierdut alegerile în faţa candidatului PNL, actualul preşedinte, Klaus Iohannis.

Potrivit unor surse politice, luni seară, aproximativ 35 de lideri ai organizaţiilor judeţene ale PSD, reuniţi la o întâlnire informală convocată de liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu, au decis să solicite în cadrul CExN demisia conducerii partidului – preşedinte, preşedinte executiv, secretar general, vicepreşedinţi. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here