Sursa foto: Pexels

Vicepreședintele Comisiei Europene Margrethe Vestager a avertizat în legătură cu nevoia masivă a Internetului de energie electrică și consecințele acestui lucru asupra mediului, într-un interviu publicat duminică – informează dpa.

O digitalizare suplimentară va necesita și mai multă energie electrică, a declarat politiciana daneză pentru ziarele grupului media Funke, scrie ziare.com.

Rularea filmelor consumă extrem de multă energie. Sau luați în considerare huburile de servere care au nevoie de aer condiționat„, a spus Vestager.

Această va fi o provocare enormă pentru ambiția Uniunii Europene de a deveni neutră de carbon până în 2050, a subliniat această.

Va trebui să dezvoltăm tehnologii cu noul Pact ecologic european pentru a reduce la minimum consumul de energie și a îmbunătăți eficiența energetică”, a adăugat oficialul european, referindu-se la emblematicul program de mediu al blocului, prezentat săptămâna această, prin care se urmărește că până în 2050 în UE să nu mai existe emisii nete de gaze cu efect de seră.

Lupta împotriva schimbărilor climatice nu poate fi câștigată fără soluții digitale, a adăugat Vestager, vicepreședintă a Comisiei Europene responsabilă de agenda cu privire la o Europa pregătită pentru era digitală.

La nivel mondial, platforme de streaming precum Netflix și YouTube și serviciile de conferințe video, cum ar fi Skype, folosesc 200 de miliarde de kilowați pe oră de energie electrică în fiecare an, conform cifrelor furnizate de compania de energie Eon din Germania.

Anul trecut, ”platformele de streaming au folosit la fel de multă energie electrică ca toate gospodăriile private din Germania, Italia și Polonia” împreună, a arătat Vestager.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here