Comisia juridică din PE a decis luni că Rovana Plumb şi Laszlo Torcsanyi nu sunt potriviţi pentru posturile de comisari europeni, anunță news.ro.

Decizia finală a Comisiei Juridice a Parlamentului European este că Rovana Plumb şi candidatul maghiar, Laszlo Trocsanyi nu pot fi comisari europeni. Decizia în cazul Rovanei Plumb s-a luat cu 13 voturi pentru şi 7 voturi împotrivă„, a scris europarlamentarul Siegfried Mureşan.

Informația a fost confirmată și de purtătorul de cuvânt al Parlamentului European, Jaume Duch.

„Comisia Juri a votat ca cei doi comisari-desemnați (ai României și Ungariei) nu pot să-și îndeplinească funcțiile în conformitate cu Tratatele și cu Condul de Conduită. Președintele PE va întreba acum ce pași intenționează să facă Ursula von der Leyen.”


JURI va trimite o scrisoare preşedintelui Parlamentului European prin care informează că cei doi nu pot deveni membri ai Comisiei Europene.
Fără avizul pozitiv al Comisiei Juridice nici măcar audierea în Comisia de specialitate nu poate avea loc. România trebuie să facă o nouă nominalizare. Avem nevoie de un comisar al României, nu de un comisar al PSD şi al Vioricăi Dăncilă”, conchide Mureşan.

Înainte de începerea ședinței Comisiei JURI, Rovana Plumb a mai făcut o încercare disperată pentru a obține avizul pentru postul de comisar. A anunțat că dă două apartamente în contul împrumutului de 800.000 de lei care a stârnit suspiciunile Comisiei. Detalii, aici

Foto: Inquam Photos/George Călin

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here