Compania E.ON din Marea Britanie și-a cerut scuze, după ce le-a trimis clienților șosete și i-a sfătuit să facă economie la căldură

Divizia din Marea Britanie a gigantului german al utilităților și energiei E.ON s-a văzut nevoită să își ceară scuze public unui număr de zeci de mii de clienți casnici britanici, cărora, în plină criză energetică, le-a trimis prin poștă drept cadou promoțional câte o pereche de șosete, cu recomandarea de a da căldura mai încet pentru a combate schimbările climatice, scrie The Guardian.

E.ON Next, unul dintre furnizorii majori de electricitate și gaze din UK, a transmis public că îi pare „incredibil de rău” pentru gestul de a trimite către 30.000 de gospodării care au participat la o campanie de economisire a energiei anul trecut perechi de șosete din poliester, înscripționate cu logo-ul companiei și cu sfatul de a coborî temperatura din locuințe pentru a ajuta la reducerea amprentei de carbon.

Mulți dintre cei care au primit șosetele de la E.ON Next au criticat pe rețelele de socializare „pachetul jalnic” trimis de companie.

Dacă ați primit recent o pereche de șosete de la noi, am dori să vă spunem că ne pare foarte rău pentru felul în care i-am făcut pe unii oameni să se simtă. Având în vedere gravitatea provocărilor actuale cu care se confruntă mulți oameni, acest demers ar fi trebuit oprit și ne pare rău”, a scris compania pe Twitter.

E.ON Next este al doilea furnizor de energie nevoit să-și ceară scuze, în condițiile în care gospodăriile din Marea Britanie se confruntă cu facturi-record la energie și gaze iarna aceasta, situație întâlnită și în multe alte state europene.

Săptămâna trecută SSE Energy Services, o divizie a Ovo Group, le-a trimis clienţilor o listă cu 10 modalităţi simple şi ieftine prin care să poată sta la căldură în timpul iernii fără a umbla la termostat. Printre recomandări se numărau modalităţi de a utiliza mai eficient sistemele de încălzire, de exemplu prin creşterea suprafeţelor izolate, închiderea uşilor la camerele care nu sunt ocupate sau utilizarea unui termostat inteligent, dar şi sugestii precum purtarea unui pulover şi a şosetelor de lână, consumul de alimente care stimulează digestia şi încălzesc corpul, curăţarea casei, îmbrățișarea animalelor de companie sau un concurs de hula-hoop.

Marţi, compania a informat că a şters aceste recomandări, adăugând că este conştientă de situaţia dificilă cu care se confruntă mulţi din clienţii săi.

Lucrăm din greu pentru a identifica soluţii, pe măsură ce ne apropiem de o criză energetică şi recunoaştem că recomandările au fost neinspirate. Ne cerem scuze în mod sincer”, a informat Ovo Group într-un comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here