Companiile din Japonia vor primi compensații pentru a păstra secrete brevetele cu potenţiale aplicaţii militare

Foto: Unsplash

Japonia va oferi compensaţii companiilor pentru a păstra secrete brevetele cu potenţiale aplicaţii militare, în conformitate cu o legislaţie propusă, a relatat duminică publicaţie Nikkei, fără a cita surse, transmite News.ro, care citează Reuters.

Brevetele supuse revizuirii potrivit proiectului de legislaţie pentru securitate economică vor include tehnologie care poate ajuta la dezvoltarea armelor nucleare, cum ar fi îmbogăţirea uraniului, şi inovaţii de ultimă oră, cum ar fi tehnologia cuantică, a scris cotidianul financiar.

Biroul primului ministru, secretariatul guvernului şi Oficiul Japonez de Brevete nu au fost disponibile imediat pentru comentarii în afara orelor de lucru, atunci când au fost contactate de Reuters.

Prim-ministrul Fumio Kishida a promis luna trecută că va face din securitatea economică a naţiunii o prioritate politică.

Guvernul va acorda o compensaţie echivalentă cu veniturile din licenţe aferente unei perioade de 20 de ani companiilor care intră sub incidenţa legislaţiei, a spus Nikkei.

Cadrul legislativ va fi publicat luna viitoare, se arată în raport, urmând să fie aprobat de guvern în februarie, aplicarea măsurilor fiind aşteptată să aibă loc în anul fiscal care va începe în aprilie 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here