Emiratele Arabe Unite vor să elimine monopolurile deţinute de marile familii de afaceri asupra vânzărilor de bunuri importate

Foto: Unsplash

Guvernul Emiratelor Arabe Unite le-a spus unora dintre cele mai mari familii de afaceri ale ţării că intenţionează să elimine monopolul acestora asupra vânzării de bunuri importate, a informat duminică Financial Times.

Potrivit publicaţiei, statul din Golf a propus o lege care ar pune capăt reînnoirii automate a acordurilor de agenţii comerciale existente, dând firmelor străine posibilitatea de a-şi distribui propriile bunuri sau de a-şi schimba agenţii locali.

”Nu mai are sens ca familiile individuale să aibă o asemenea putere şi acces preferenţial la o bogăţie uşoară. Trebuie să ne modernizăm economia”, a declarat un oficial din emirat.

Proiectul de lege trebuie să fie aprobat de conducerea emiratelor, iar momentul când va avea loc acest lucru rămâne incert, a adăugat Financial Times.

Guvernul Emiratelor Arabe Unite nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii ale Reuters.

În ultimul an, Emiratele Arabe Unite, un rival economic în creştere al Arabiei Saudite, au luat măsuri pentru a-şi face economia mai atractivă pentru investitorii şi talentele străine.

La începutul acestui an, Emiratele Arabe Unite au declarat că străinii care deschid o companie nu vor mai avea nevoie de un acţionar sau agent din Emiratele Arabe Unite, după ce au adus modificări legislaţiei societăţilor din Emiratele Arabe Unite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here