Concerte dedicate Mariei Tănase și lui George Enescu la Berlin, pentru a sărbători Ziua Națională a României

Miercuri, ora 19:00 (20:00, ora României), Ambasada României la Berlin, Ministerul Culturii și KunstRaum Niculescu vor organiza concertul „Maria Tănase și epoca interbelică”, susținut de Oana Cătălina Chițu Trio.

În deschiderea evenimentului, ambasadorul Emil Hurezeanu va adresa o invitație publicului german pentru a descoperi sensibilitatea universului sonor și cultural interbelic românesc.

Discursul va fi acompaniat vizual de o expoziție sub genericul: De la „Pasărea măiastră” a cântecului românesc la „Pasărea măiastră” a lui Constantin Brâncuși. Curatoarea Cristina Enășescu va prezenta aspecte mai puțin cunoscute din viața cântăreței.

Evenimentul va putea fi urmărit pe Facebook accesând link-ul.

Joi, 4 decembrie, ora 19:00 Berlin / 20:00 București, se va desfășura un concert dedicat lui George Enescu, care va fi prefațat de o alocuțiune a ambasadorului Emil Hurezeanu. Evenimentul este organizat de Ambasada României la Berlin, Ministerul Culturii, Fundația Silvestri și KunstRaum Niculescu.

Concertul cameral va avea în program lucrări de George Enescu și Maurice Ravel. Interpreții programului muzical vor fi: Stanislav Pronin și Elias Schödel (vioară), Mladen Somborac (violă), Radu Nagy (violoncel), Cristian Niculescu și Iosif Ion Prunner (pian).

Publicul poate viziona evenimentul AICI.

Comunitatea românilor și a originarilor din România din spațiul german este una din cele mai ample (peste 700.000 de cetățeni înregistrați oficial la nivelul anului 2020), în timp ce estimările neoficiale menționează peste un milion de cetățeni. Foarte mulți cetățeni etnici germani originari din România care s-au repatriat în Germania sau generațiile succesive ale descendenților nu au fost înregistrate în statisticile oficiale pentru că nu mai dețin cetățenia română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here