Condițiile de acces în cabinetele medicale, inclusiv dentare, după 15 mai. Ce se întâmplă cu școlile

Suspendarea cursurilor din toate unitățile de învățământ preuniversitar și universitar rămâne în vigoare până la finalul anului școlar, se arată într-un document publicat, sâmbătă, de Institutul Național de Sănătate Publică.

În schimb, autoritățile reglementează situația elevilor din clasele terminale, care au de dat examene de absolvire sau de trecere în ciclul următor. În acest sens, documentul prevede: „desfășurarea, după data de 02.06.2020, a unor activități de pregătire, pe o perioadă de 2 săptămâni, pentru elevii claselor terminale (a 8-a, a 12-a și a 13-a), precum și cu organizarea examenelor evaluare națională, bacalaureat în condițiile respectării măsurilor de prevenire”.

Referitor la accesul populației în cabinetele medicale, inclusiv cele stomatologice, noile propuneri, a căror valabilitate ar trebui să înceapă cu 15 mai, sunt următoarele:

  • Activitățile în cabinetele de medicină dentară, cu respectarea măsurilor de prevenire și control a răspândirii infecțiilor.
  • Asigurarea asistenței medicale ambulatorii, cu condiția organizării activității astfel încât consultațiile să fie efectuate doar cu programare prealabilă și interzicerea staționării pacienților în zonele de așteptare.
  • Accesul către cabinetele de consultații se realizează doar după realizarea triajului epidemiologic, iar pentru pacienții cu temperatura de peste 37 și/sau simptome de viroză respiratorie se va aloca un spațiu dedicat consultului. Dacă după efectuarea consultului se ridică suspiciunea de infecție cu coronavirusul SARS -CoV -2, se va apela SNUAU 112 pentru preluarea pacientului și transportul la o unitate sanitară de specialitate.
  • Utilizarea echipamentelor individuale de protecției este obligatorie la toate procedurile medicale efectuate, adaptat gradului de risc al cazului și manevrelor efectuate potrivit normelor emise de Ministerul Sănătății.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here