Consilierul lui Zelenski, către românii care se opun ajutorării Ucrainei: „Voi trebuie să faceţi o alegere”

Mykhailo Podolyak, consilierul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a explicat, într-un interviu acordat Hotnews, care sunt, în opinia sa, argumentele pentru care europenii şi, implicit românii, ar trebui să susţină în continuare Ucraina în războiul declanşat de Rusia. El are şi un mesaj foarte dur pentru românii care se opun sprijinirii Ucrainei, transmite News.ro.

”Noi încercăm să explicăm natura acestui conflict, a acestui război. Vreau să transmit celor 25% din  populaţia din României (n.r- care dezaprobă ajutorarea Ucrainei): voi sunteţi de acord ca ruşii să vină la voi şi să taie copiii voştri? Dacă nu sunteţi de acord să ajutaţi acum Ucraina şi nu vă pare rău de tot ce ar putea să se întâmple dacă Rusia nu va fi oprită, ruşii vor intra în Moldova şi pe urmă vor intra şi în România şi este posibil ca Rusia să domine în întreaga Europă”, a transmis Podolyak în interviul acordat Hotnews.

El a subliniat că Rusia a transmis foarte clar că nu va respecta dreptul internaţional şi va investi foarte mulţi bani, inclusiv pentru asasinate politice, corupţie, deturnarea ordinii publice din aceste ţări şi în partidele radicale, pentru a provoca dezordine în interiorul acestora.
”Noi acum spunem foarte tranşant că, fie ne întoarcem la ordine, fie Europa nu va exista în general, iar voi trebuie să faceţi o alegere”, a conchis el.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here