Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe denunţă „absurditatea” discursului antioccidental al lui Putin

Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, a denunţat marţi „absurditatea” acuzaţiilor preşedintelui rus Vladimir Putin care a afirmat că ameninţarea occidentală împotriva Rusiei justifică invadarea Ucrainei, informează France Presse, citată de Agerpres.ro.

„Nimeni nu atacă Rusia. Există un fel de absurditate în ideea că Rusia era sub o formă de ameninţare militară din partea Ucrainei sau a oricui altcineva”, a declarat reporterilor Sullivan.

În avanpremiera discursului preşedintelui american Joe Biden, programat marţi pentru ora 16:30 GMT de la Castelul Regal din Varşovia, Sullivan a declarat că el „nu va schiţa niciun fel de plan pentru a pune capăt războiului, pe cale diplomatică”.

Mai degrabă, el se va concentra pe lecţia mai largă ce trebuie învăţată din războiul din Ucraina, în ceea ce consideră ca un „punct de inflexiune” într-o luptă globală între democraţii şi regimurile autocratice.

„Deci, remarcile sale se vor referi în mod specific la conflictul din Ucraina, dar, desigur, va vorbi şi despre lupta mai largă care se desfăşoară între (pe de o parte) agresorii ce încearcă să distrugă principiile fundamentale şi (pe de altă parte) democraţiile care se unesc pentru a încerca să facă să fie respectate” aceste principii.

Anunțul lui Putin la un an de război: Rusia îşi suspendă participarea din tratatul nuclear New START

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here