Contrabandiști cu căruța, prinși la granița dintre România cu Ucraina

  sursa: Poliția de Frontieră

  Doi români, o căruță și peste 11 de mii de țigări. Nu este scenariul unui film, ci o descoperire făcută de polițiștii de frontieră din Satu Mare.

  În dimineața zilei de vineri, grănicerii au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Cidreag, jud. Satu Mare, o căruță (numită atelaj hipic în comunicatul Poliției de Frontieră) care se deplasa de la linia de frontieră, către interiorul țării. Aici este capătul vestic al frontierei româno-ucrainene.

  Oamenii legii i-au somat pe căruțași să oprească, dar aceștia au refuzat iar polițitșii au fost nevoiți să tragă două focuri de avertisment.

  În urma inventarierii coletelor din căruță, a rezultat cantitatea de 11.350 de pachete cu țigări, în valoare totală de 132.800 lei.

  Cei doi bărbați din căruță au fost reținuți și au fost duși la sediul poliției pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, a transmis Poliția de Frontieră.

  Ucraina este una dintre principalele surse de țigări de contrabandă pentru piața neagră din România, deoarece un pachet este semnificativ mai ieftin.

  În vară, țigaretele de contrabandă reprezentau 13,7% din totalul celor consumate în România, potrivit unui studiu Novel Reseach citat de Mediafax. Este cea mai mică valoare din ultimii șase ani. Cea mai mare pondere este în regiunea nord-est, care se învecinează cu principalele surse, adică Republica Moldova și Ucraina. Aici, aproape 30% din țigările consumate au fost de contrabandă.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here