Controversele sicriului deschis al Dariei Dughina

În timpul înmormântării, Daria Dughina a stat într-un sicriu deschis. Internauții au atras atenția că nu existau urme vizibile ale unei explozii pe fața femeii, cel puțin din ceea ce se vede în fotografiile de la ceremonie, scrie onet.pl.

Deja la o zi după moartea Dariei Dughina, Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse a anunțat că ancheta s-a încheiat și că atacatorul a fost Natalia Wowk. Rușii cred că ea a cooperat cu regimentul Azov, drept dovadă că au inclus în raport actul de identitate al unei femei.

Regimentul a ridiculizat această dovadă, pentru că în fotografie apare femeia purtând o cu totul altă uniformă decât cea folosită de membrii unității. Un fals a fost analizat şi de un fotograf care a arătat ineptitudinea serviciilor ruseşti. Armata Națională Republicană Rusă (RNAR) a recunoscut anterior că a comis atacul, dar experții se îndoiesc de existența unui astfel de grup de gherilă.

În timpul înmormântării Dariei Dughina sicriul ei era deschis, iar pe internet au circulat fotografii în care se vedea un fragment din chipul unei femei. Pare intact.

„În ceea ce privește explozia unei încărcături explozive și arderea completă a mașinii – de care Dughin nu s-a putut apropia nici măcar la 30 m – rușii au specialiști de seamă în serviciile de pompe funebre”, a scris jurnalistul Michał Majewski, sub fotografia lui Dughina în sicriu.

Atenție! Imagini care vă pot afecta emoțional

Rapoartele inițiale au indicat că trupul Dariei Dughina a fost ars în mașină, iar șoferul a fost practic imposibil de identificat. Acest lucru, combinat cu fotografiile de la înmormântare, a dat naștere unor teorii senzaționale. Utilizatorii de internet au sugerat chiar că fiica lui Dughin era în viață, deoarece tatăl ei, așteptând un atac, a trimis-o într-un loc sigur în afara Rusiei. Totuși, totul indică faptul că adevărul este ceva mai prozaic.

*Misterul unei fețe intacte

La controversă s-a referit jurnalistul Kevin Rothrock, editor al portalului Meduza, specializat în discutarea problemelor scenei politice rusești. Acesta a relatat că a văzut filmările de la locul accidentului și, contrar primelor informații, cadavrul nu a fost lăsat în mașina în flăcări.

„Mi s-a trimis un link către videoclipul înregistrat pe locul exploziei care a ucis-o pe Daria Dughina. Cei dintre voi care vă întrebați despre misterul feței ei, aparent intacte la înmormântare ar trebui să știe că trupul ei (deși distrus de explozie) nu a ars în mașină „- informează el pe Twitter.

Potrivit rapoartelor ulterioare, partea superioară a corpului nu a suferit la fel de mult ca și cea inferioară. Acestă parte, în fotografiile de înmormântare este acoperit. Experții au constatat că moartea femeii a fost sângerarea cauzată de explozia bombei.

*Îmbălsămătorii pot reconstrui corpul

Într-un interviu acordat Wirtualna Polska, expertul în îmbălsămare Piotr Bartczak a dezvăluit că în timp ce pregătește corpul pentru înmormântare, anumite părți pot fi reconstruite. (…)

„Rețineți că fiecare tip de deces este specific. În cazul Dariei Dughina, din fotografie, putem observa că 3/4 din corp este acoperit – inclusiv urechile, mâinile. Nu există nicio intervenție cosmetică grosieră pe fața expusă, dar este posibil ca cineva să fi făcut-o foarte bine.(…) Ne este greu să judecăm cazul discutat, pentru că nu știm în ce stare a fost cadavrul după explozie.Pentru asta avem nevoie de fotografii făcute imediat după „- adaugă el într-un interviu acordat WP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here