Coreea de Nord amenință SUA cu războiul, din cauza declarațiilor lui Trump de la NATO

sursa: KCNA.kp

Donald Trump a spus ieri, după întâlnirea cu secretarul-general al NATO, că Statele Unite nu vor ezita să folosească forța armată împotriva Coreei de Nord, dacă situația o va cere. Președintele american a reluat și porecla „Rocket Man” pe care i-a dat-o lui Kim Jong-un. Liderul de la Casa Albă a făcut comentariile la doar câteva ore după ce regimul de la Phenian a spus că pregătește un „cadou de Crăciun” dacă SUA nu acceptă până la finalul anului concesiile cerute de nord-coreeni în cadrul negocierilor nucleare.

„Chiar îi place să lanseze rachete, nu-i așa? De aceea îi spun Rocket Man. (…) Suntem mai puternici, din punct de vedere militar, de cât am fost vreodată. Avem cea mai puternică armată pe care am avut-o vreodată și suntem de departe cea mai puternică țară din lume. Să sperăm că nu trebuie să o folosim, dar dacă va fie nevoie, o vom folosi. Relația mea cu Kim Jong-un este foare bună, dar asta nu înseamnă că el nu va respecta acordul semnat. Uitați-vă în primul acord pe care l-am semnat. Scria denuclearizare. Asta scria. Să sperăm că va respecta înțelegerea” a spus Donald Trump.

Cuvintele președintelui american au răsunat până în Coreea de Nord unde au iritat regimul. Șeful armatei nord-coreene, Pak Jong-chon, a amenințat că armistițiul actual dintre SUA și Coreea de Nord poate deveni oricând război. Oficialul a amenințat chiar cu un atac nuclear.

„Am auzit că președintele SUA a făcut remarci de nedorit despre Coreea de Nord la summitul NATO din Marea Britanie. Comandatul Suprem (Kim Jong-un, n.red.) a fost și el nemulțumit de cele auzite. Coreea de Nord și SUA sunt, tehnic, tot în război, iar armistițiul poate deveni un conflict armat deschis în orice moment, chiar și în mod accidental. Cred că singura garanție care descurajează reizbucnirea unui conflict între Coreea de Nord și SUA este relația apropiată dintre liderii celor două țări. Vreau s[ fie clar că utilizarea forțelor armate nu este privilegiul exclusiv al SUA. Orice poate ghici cum va răspunde Coreea de Nord dacă SUA fac acțiuni militare la adresa noastră”. a spus generalul nord-coreean, potrivit KCNA, agenția de presă de stat.

Kim Jong-un și Pak Jong Chon sursa: Rodong Sinmun (oficios al regimului, n.red.)

Tot astăzi, KCNA a publicat și o serie de poze cu Kim Jong-un călare pe un armăsar alb, în vizită la muntele sfânt Paetku. Potrivit experților în simbolistica regimului de la Phenian, asemenea vizite au loc înainte de anunțarea unui lucru foarte important. Este pentru a doua oară în mai puțin de două luni când Kim Jong-un vizitează Paetku.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here