Coronavirus | Nicio variantă nouă nu a fost detectată în Italia la călătorii sosiţi din China

Nicio variantă nouă de COVID-19 nu a fost detectată la călătorii sosiţi din China în Italia, unde în prezent trebuie să fie testaţi, a declarat joi premierul italian Giorgia Meloni, informează AFP, citat[ de Agerpres.

Călătorii depistaţi pozitiv în acest stadiu sunt purtători de „variante Omicron deja prezente în Italia”, a precizat Meloni la conferinţa sa de presă de sfârşit de an.

De asemenea, ea a declarat că decizia Italiei de a impune teste obligatorii „riscă să nu fie pe deplin eficace, dacă nu este luată la nivel european”, subliniind că testele privesc doar zborurile directe din China, nu şi pe cele cu escală.

Prin urmare, Meloni i-a cerut ministrului Sănătăţii, Orazio Schillaci, „să îi scrie în această privinţă comisarului european competent pentru ca UE să ia o decizie în acest sens”.

Introducerea testelor obligatorii „este indispensabilă pentru a garanta supravegherea şi individualizarea eventualelor variante ale virusului în vederea protejării populaţiei italiene”, a explicat miercuri ministrul Orazio Schillaci, anunţând decizia Italiei.

Încetarea bruscă, în această lună, a politicii „zero Covid” în China a provocat îngrijorare în mai multe ţări.

Pe lângă Italia, Statele Unite s-au alăturat miercuri unui număr tot mai mare de ţări care au decis să impună restricţii pentru călătorii care sosesc din China, după ce Beijingul a anunţat ridicarea restricţiilor privind călătoriile în străinătate în pofida unei creşteri a numărului de cazuri de COVID-19 pe teritoriul său.

În replică, SUA şi alte ţări au declarat că vor solicita teste COVID-19 negative pentru vizitatorii din China continentală.

China se confruntă cu cel mai mare val de contaminări din lume. Ţara a anunţat săptămâna aceasta că va pune capăt pe 8 ianuarie carantinei obligatorii la sosire, ceea ce i-a determinat pe mulţi chinezi să planifice călătorii în străinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here