Coronavirus: Premierul Suediei avertizează că situaţia este ”foarte gravă”

Suedia a anunţat marţi că maxim opt persoane vor avea voie să ia masa împreună în restaurante şi cafenele, pentru a opri creşterea bruscă a numărului de contaminări cu noul tip de coronavirus, informează dpa, citată de Agerpres.

„Vedem că situaţia se îndreaptă în direcţia greşită – situaţia este foarte gravă”, a declarat premierul suedez Stefan Lofven într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că tot mai mulţi pacienţi sunt trataţi în secţiile de terapie intensivă pentru cazurile grave de COVID-19 şi este de aşteptat ca numărul de decese cauzate de noul tip de coronavirus să crească.

Unul din cinci pacienţi de la terapie intensivă este un pacient bolnav de COVID-19, a declarat la rândul său ministrul suedez al sănătăţii Lena Hallengren.

Un alt indiciu care confirmă creşterea accentuată a numărului de cazuri este acela că alte trei regiuni suedeze le-au recomandat locuitorilor să se abţină să frecventeze muzee, librării, mari magazine, bazine de înot şi săli de fitness.

O altă recomandare este aceea de a evita transportul public şi de a lucra de acasă acolo unde este posibil. De asemenea, suedezilor li s-a recomandat să evite întâlnirile cu alte persoane din afara gospodăriilor lor.

Aceste recomandări se aplică în prezent pentru 7 din 10 locuitori ai Suediei, a spus Lofven.

Avem în faţa noastră o iarnă lungă şi grea. Este necesar ca noi toţi să facem tot ce este posibil pentru a împiedica răspândirea contaminărilor„, a declarat Johan Carlson, directorul Agenţiei de Sănătate Publică a Suediei.

Suedia, ţară cu 10,3 milioane de locuitori, a înregistrat până acum 134.500 de contaminări şi 5.969 de decese cauzate de noul tip de coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here