Corsepondent al Izvestia, ucis în Ucraina, într-un atac cu dronă

Sursa: Izvestia.ru

Corespondentul de război rus Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rus Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu dronă ucraineană în sud-estul Ucrainei, a declarat ziarul, citat de Reuters, preluat de News.ro.

Izvestia a spus că Eremin, în vârstă de 42 de ani, a murit din cauza rănilor suferite când o dronă ucraineană a atacat în timp ce se întorcea dintr-o călătorie la o unitate rusă din regiunea Zaporijia.

”Corespondentul de război al Izvestiei Semion Eremin a fost ucis pe 19 aprilie, în timpul unui atac al dronelor FPV ucrainene în direcţia Zaporijia, unde se dusese să filmeze un reportaj”, a spus Izvestia.

Ultimul său reportaj a fost despre partea Rusiei în războiul cu drone, a spus Izvestia.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ucrainei.

Izvestia a spus că Eremin a transmis reportaje despre multe dintre cele mai fierbinţi bătălii din regiunile de est ale Ucrainei în timpul războiului de 25 de luni, inclusiv de la Mariupol, asediat de trupele ruse timp de aproape trei luni în 2022. De asemenea, raportase din Marinka şi Vuhledar, oraşe aflate în centrul multor luni de lupte grele.

Luptele intense cu drone şi artilerie – împreună cu restricţiile punitive impuse jurnaliştilor de ambele părţi ale frontului de 1000 km (600 mile) – au făcut războiul din Ucraina foarte periculos şi foarte greu de acoperit.

Cel puţin 15 jurnalişti au fost ucişi în războiul din Ucraina, de la invazia pe scară largă a Rusiei din februarie 2022, potrivit Comitetului pentru Protecţia Jurnaliştilor, o organizaţie nonprofit care promovează libertatea presei la nivel mondial.

Tronul impunității. Tortura și execuțiile extrajudiciare, noua normalitate în Rusia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here