Sursa foto: Inquam Photos/Silviu Filip

Un cort pentru triaj a fost montat la Spitalul de Arsuri din Capitală, în condițiile numărului mare de pacienți care vin în ultimele zile la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), potrivit primarului Sectorului 1, Dan Tudorache.

El spune că reprezentanții spitalului au cerut ajutorul primăriei pentru realizarea unei zone de triaj a pacienţilor care vin la UPU, din cauza fluxului mare de oameni care apelează la servicii medicale în ultimele zile.

Cortul, din dotarea Departamentului de Situaţii de Urgenţă, a fost instalat în curtea grădiniţei din apropierea spitalului și dispune de paturi, tun de căldură, aer condiţionat mobil, generator şi lumini, a scris Tudorache, pe Facebook.
El a spune că şi cetăţenii pot veni în ajutorul personalului medical.

Cum puteţi face asta? În doi paşi simpli: 1. Dacă sunteţi în autoizolare la domiciliu, nu părăsiţi locuinţa. 2. Dacă totuşi aveţi nevoie să vă adresaţi direct unui serviciu medical, declaraţi faptul că v-aţi aflat în autoizolare la domiciliu. Astfel preveniţi contaminarea altor persoane din Unitatea de Primiri Urgenţe, camera de gardă sau a personalului medical„.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here