Cât de cald e în Australia? Un bărbat a făcut o friptură de porc în „cuptorul” numit propria mașină

sursa: NSW Rural Fire Service / Twitter

Stare de urgență din cauza caniculei și incendiilor în statul New South Wales, care are Sydney drept capitală. În prezent, pompierii de acolo se luptă cu peste 100 de focare, iar multe dintre ele ard necontrolat.

Recordul istoric de temperatură, stabilit marți, a fost doborât miercuri, când a fost înregistrată o temperatură maximă de 41,9 grade Celsius. A fost cu un grad peste recordul marți, de 40,9 °C, atunci când a fost depășită valoarea istorică de 40,3‎ °C, stabilită în 2013.

Joi dimineață, termometrele înregistrau deja temperaturi de peste 40 de grade Celsius în unele părți ale New South Wales. Canicula se va intensifica în următoarele zile, a scris BBC.

Totuși, cifrele nu spun povestea la fel de bine ca un exemplu practic. Un australian din Perth, pe coasta opusă Sydney, a luat o bucată de carne de porc de 1,5 kilograme și a pus-o pe scaunul din față al mașinii din curte. 10 ore mai târziu, friptura era gata.

Car pork roast

Who needs a slow cooker when you've got an old Datsun Sunny!Stu Pengelly successfully cooked a 1.5kg pork roast in his car on Friday as the temperature in Perth nudged 40°C. ☀️🐖🚗He said the temperature in the car reached 81°C in the heat of the day and after 10 hours cooking, the roast was done and ready to eat.Mr Pengilley said his experiment showed how dangerous it was to leave childen and pets alone in hot cars.

Publicată de ABC Great Southern pe Duminică, 15 decembrie 2019

Bărbatul a urmărit și progresia temperaturii: 7:00 – 30 de grade, 10:00 – 52 de grade, 13:00 – 81 de grade! Asta în condițiile în care ușile nu se închid bine iar în acoperiș este o gaură. Prin acest experiment, el a vrut să avertizeze oamenii să nu lase nimic în mașini pe timpul zilei, nici măcar câteva clipe.

WARNINGThose of you who missed my experiment for fun yesterday, I cooked 1,5 kg pork roast inside an old Datsun Sunny…

Publicată de Stu Pengelly pe Vineri, 13 decembrie 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here