Cosette Chichirău, deputat USR care candidează din partea alianței USR-PLUS la primăria Iași, acuză existența unui „blat” între ministrul Mediului, Costel Alexe, președintele PNL Iași, și actualul primar Mihai Chirica, precum și între consilierii locali de la PNL și PSD care și-au votat „unii altora proiectele imobiliare”.

Adevărata dilemă de la Iași: PNL a racolat primarii PSD sau primarii PSD au racolat organizația PNL? Ministrul Costel Alexe, președinte al organizației județene PNL Iași, se lamenta că USR critică PNL și se întreba retoric «cum vom putea bate palma» după alegeri. Răspunsul meu este foarte simplu: USR Iași nu critică PNL, ci îl critică atât pe primarul pesedist cu zero rezultate Mihai Chirica, cât și pe cei care l-au racolat în PNL și l-au vopsit în candidat liberal”, a declarat Chichirău, potrivit Digi24.

Candidata USR PLUS la primăria Iași a spus că „racolarea” fostului pesedist și actual primar Mihai Chirica de către PNL nu este un accident.

Este încununarea unei strategii toxice pe care organizația județeană condusă de Costel Alexe a urmat-o cu perseverență în ultima vreme. În loc să lupte cu PSD și cu aleșii care au ținut județul în sărăcie, liberalii din Iași au ales să bată palma cu ei”, a spus Cosette Chichirău.

În plus, parlamentarul USR a precizat că „PNL Iași a racolat 12 primari PSD care vor candida la alegerile locale sub sigla liberalilor” și a amintit că, în Consiliul Local Iași, consilierii liberali și social-democracți „au făcut blat votându-și unii altora proiectele imobiliare și susținând în bloc proiectele controversate ale lui Mihai Chirica”. La toate acestea se adaugă „marele blat Alexe-Chirica”.

„Legați prin interese imobiliare și de afaceri nebănuite, dar mai ales, prin rețelele de tip mafiot care controlează administrația locală, organizațiile PNL și PSD Iași sunt acum, din păcate, două fețe ale aceluiași sistem”, a spus Chichirău.

Un vot pentru Chirica nu este un vot pentru PNL, ci un vot pentru mafia imobiliară și administrativă locală. Iar oamenii s-au săturat de administrația clienterală pesedistă vopsită de Costel Alexe în culori liberale”, a adăugat candidata USR PLUS.

Dacian Cioloș, co-președintele alianței USR PLUS s-a arătat în favoarea unității dreptei, dar fără ca aceasta să-i conțină pe membrii PSD care s-au înscris la PNL. „Vom avea colaborări cu PNL în țară când o să știm că nu sunt cu un PSD deghizat în galben-albastru”, a declarat Cioloș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here