Costel Alexe, inculpat de DNA și plasat sub control judiciar. Politicianul se autosuspendă din funcțiile deținute în PNL

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Costel Alexe a fost inculpat de DNA și plasat sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat că a primit mită 22 de tone de tablă, pentru a emite gratuit certificate de emisii de gaze. S-a autosuspendat din funcțiile de conducere din PNL.

Ieri, 27 aprilie, am fost invitat la DNA pentru a mi se aduce la cunoștință că, în dosarul care mă vizează, am primit calitatea de inculpat, iar procurorii au dispus impunerea controlului judiciar”, anunță fostul ministru al Mediului.

Alexe spune că se consideră nevinovat și „am convigerea că voi demonstra acest lucru în instanță”. Costel Alexe a decis să se autosuspende din funcția de președinte al PNL Iași, însă nu și din funcția de președinte al CJ Iași.

Voi continua activitatea de președinte al Consiliului Județean și voi demonstra împreună cu echipa pe care am format-o că putem implementa programul de guvernare pe care l-au votat ieșenii și că administrația liberală este un exponent al schimbării în bine”, spune Alexe.

DNA îl cercetează pe fostul ministru al Mediului, în Guvernul Orban, pentru fapte petrecute în perioada martie-aprilie 2020, când ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, 22 de tone de produse din tablă, în valoare de peste 100 de mii de lei, pentru o firmă condusă de o rudă a sa.

În schimbul alocării cu titlu gratuit a materialelor respective, combinatul respectiv ar fi primit certificate de emisii de gaze cu efect de seră la care ar fi avut oricum dreptul, iar aprobarea acestora făcea parte din îndeplinirea atribuțiilor de serviciu ale ministrului. În același timp, ministerul trebuia să monitorizeze măsurile luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here