Crește calvarul: Coreea de Sud decuplează Rusia de SWIFT și taie exporturile strategice

Sursa: Pixabay

Coreea de Sud va interzice exporturile de materiale strategice către Rusia şi se va alătura efortului internaţional de a exclude unele bănci ruseşti din sistemul global de plăţi SWIFT, conform unui comunicat publicat luni, de Ministerul de Externe al Coreei de Sud, relatează CNN, preluat de News.ro.

În comunicat nu erau precizate care sunt materialele strategice esenţiale supuse interdicţiilor de export, dar era menţionat faptul că ministerul a transmis Statelor Unite decizia sa printr-un canal diplomatic.
Decizia privind interzicerea suplimentară a exporturilor de materiale care nu sunt considerate strategice, inclusiv semiconductorii şi electronicele, va fi luată „cât mai curând posibil”, potrivit comunicatului.
Coreea de Sud va face eforturi pentru a realiza o eliberare suplimentară a gazelor din rezervele strategice pentru stabilizarea pieţei internaţionale de energie, înainte de a revizui alte măsuri, cum ar fi revânzarea gazului natural lichefiat către Europa, conform comunicatului ministerului.
Coreea de Sud îşi va spori sprijinul umanitar pentru Ucraina prin cooperarea cu comunitatea internaţională şi prin trimiterea de echipamente militare neletale, mai precizează comunicatul citat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here