Creștere consistentă a prețului gazelor de la 1 iulie: Clienții Engie au primit o ofertă cu 25% mai scumpă

Engie, cel mai mare furnizor de gaze pentru populație, a început să trimită clienților înștiințări cu noile oferte, în condițiile în care vechile contracte expiră la jumătatea acestui an Economica.net, iar pentru cei care nu schimbă contractul sau furnizorul, prețul gazelor va crește cu 25%, de la 1 iulie.

La data de 1 iulie 2020, piața gazelor naturale pentru casnici a fost liberalizată, prețurile reglementate de stat au dispărut, iar oamenii au avut posibilitatea să aleagă un alt furnizor de gaze, o ofertă concurențială a furnizorului lor actual, sau să nu facă nimic, și să primească în continuare gaze de la vechiul lor furnizor la prețul din oferta sa standard, care a înlocuit vechiul preț reglementat.

Doar 28% dintre clienții casnici de gaze semnaseră însă un contract concurențial cu furnizorul de gaze, fie cel actual, fie unul nou, potrivit unor date comunicate de ANRE în luna martie. Acest lucru înseamnă că marea majoritate a clienților sunt încă în ultima situație: primesc gaze de la vechiul furnizor pe care l-au avut înaintea liberalizării, la prețul stabilit acum un an. Contractul, ca și prețul, are însă o valabilitate de un an, deci termenul expiră la 30 iunie 2021, iar oamenii trebuie să semneze un nou contract.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here