„Crimă de onoare” în Pakistan. Două adolescente au fost ucise după apariţia unui filmuleţ pe reţelele de socializare

Două adolescente au căzut victimele unei aşa-numite „crime de onoare” în nord-vestul Pakistanului, în urma unui filmuleţ care a circulat pe internet, informează bbc.com, potrivit Agerpres.

Se crede că tinerele au fost împuşcate mortal de membrii familiei la începutul săptămânii trecute într-un sat aflat în apropierea districtelor tribale Waziristanul de Nord şi de Sud.

Cele două fete, în vârstă de 16 şi, respectiv, 18 ani, au fost ucise după ce pe reţelele de socializare a circulat un filmuleţ în care acestea apar în compania unui tânăr şi a unei alte tinere, a declarat poliţia.

Doi bărbaţi au fost arestaţi duminică în legătură cu această dublă-crimă. Suspecţii sunt tatăl uneia dintre victime şi fratele celeilalte, au declarat oficiali din cadrul poliţiei pentru BBC Urdu.

Dubla crimă a avut loc joi după-amiază la Shaam Plain Garyom, un sat situat în apropiere de Waziristanul de Nord şi de Sud, în provincia Khyber Pakhtunkhwa, potrivit poliţiei.

Se pare că filmuleţul a fost realizat în urmă cu aproape un an şi a devenit viral pe reţelele de socializare abia în urmă cu câteva săptămâni, a declarat un poliţist pentru ziarul Dawn.

Potrivit Human Rights Watch, violenţa împotriva femeilor şi a fetelor rămâne o problemă serioasă în Pakistan. Activiştii organizaţiei susţin că aproximativ 1.000 de
„crime de onoare” au loc pe teritoriul acestei ţări în fiecare an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here