Crimeea, pierdută definitiv. Mike Pompeo, citat de presa ucraineană

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, ar fi declarat că Ucraina a pierdut definitiv Crimeea, potrivit The Moscow Times, care citează relatări ale presei de la Kiev. Potrivit sursei citate, Pompeo ar fi făcut aceste afirmații în cadrul unei întâlniri cu reprezentanți ai societății civile din Ucraina, în timpul vizitei recente în această țară.

„A spus că Crimeea este pierdută”, a adeclarat, marți, Yelena Trehub, președinta unui ONG specializat în lupta anticorupție, citată de publicația locală NV, preluată de Moscow Times.

O poziție a secretarului de stat american care a fost confirmată și de o altă participantă la discuții, Emina Dzhaparova, o activistă din Crimeea.

Un alt semnal, din Franța

Un diplomat dintr-o țară membră din estul UE a declarat pentru Europa Liberă, sub protecția anonimatului, că Franța „nu vrea să facă nimic în vecinătate ce ar putea supăra Moscova”, relatează Europa liberă.

Parteneriatul Estic nu este o cale de aderare la Uniunea Europeană. Cel puțin aceasta este poziția Franței, care mai insistă ca jumătate din bugetul programului să fie direcționat către programe de mediu. Eugen Muravschi rezumă o relatare a corespondentului Europei Libere la Bruxelles, Rikard Jozwiak.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here