Criza Blue-Air: MAE recomandă ca în cazul grupurilor de turişti, o singură persoană să contacteze personalul consular

Ministerul de Externe a transmis, marţi seară, detalii despre modul în care cetăţenii români afectaţi de suspendarea zborurilor Blue Air pot să contacteze autorităţile. MAE precizează că, în cazul grupurilor de turişti, este recomandat ca o singură persoană să contacteze personalul consular, anunță News.ro.

”Cetăţenii români aflaţi în străinătate, afectaţi de anularea recentă a zborurilor companiei Blue Air, îşi pot notifica situaţia şi se pot adresa Ministerului Afacerilor Externe fie contactând cea mai apropiată misiune diplomatică sau oficiu consular al României din statul în care se află – https://econsulat.ro/Home/DateDeContact), fie contactând Centrul de Contact şi Suport pentru Cetăţenii Români din Străinătate (CCSCRS), telefonic la numărul de mobil 0040751084537 sau prin email la adresa callcenter@mae.ro”, a transmis MAE.

Instituţia precizează că, în cazul grupurilor de turişti, este recomandat ca o singură persoană să contacteze personalul consular, informaţiile obţinute de aceasta urmând a fi diseminate şi celorlalţi cetăţeni români din grup.

Premierul Nicolae Ciucă a transmis că, din estimările de până acum, sunt aproximativ 3.000 de călători blocaţi în aeroporturi din străinătate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here