CTP despre despre desemnarea lui Ludovic Orban în funcția de premier: „Ce am auzit este o non-știre”

Ludovic Orban
Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat în direct la Digi24 desemnarea lui Ludovic Orban pentru funcția de premier al României de către președintele Klaus Iohannis.

„Putea foarte bine sa pronunte numele lui Viktor Orban. Tot aia era. Nu-mi vine în cap decât Shakespeare: ”Vorbe, vorbe, vorbe”. Sprijinirea lui în Parlament este problematică. Ce am auzit acum este o non-stire. (…) Nu văd avantajul alegerilor anticipate. Nu există partide care să aibă interesul alegerilor anticipate. Nu văd cum s-ar putea ajunge la anticipate”, a comentat Cristian Tudor Popescu desemnarea de către Klaus Iohannis a lui Ludovic Orban pentru funcția de premier al României.

„Este nefiresc și dezamăgitor că USR-Plus nu vrea să intre la guvernare. E o pălărie prea mare pentru ei încrederea cetățenilor. De ce să nu participe la guvernare? Este un partid care nu reușește să se definească”, a mai spus editorialistul.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi nominalizarea liderului PNL Ludovic Orban pentru postul de premier, precizând că guvernul va avea un mandat scurt. Ludovic Orban, prezent alături de preşedinte la declaraţia de presă, a dat asigurări că va pune toată experienţa, toată energia în slujba interesului public. Orban rebuie să prezinte în 10 zile lista Guvernului pentru a obţine votul de învestitură al Parlamentului. La final, Preşedintele i-a urat inspiraţie şi succes.

”Am decis să desemnez următorul prim-ministru în persoana domnului Ludivic Orban, preşedinte PNL, cel mai mare partid din Opoziţie, promotorul principal al moţiunii. Aşa este democratic corect, aşa se va întâmpla”, a declarat preşedintele.

Ludovic Orban, prezent lângă Klaus Iohannis în timpul declaraţiei de presă, a afirmat: ”Vă mulţumesc pentru încrederea acordată pentru a forma un guvern într-o perioadă dificilă pentru România. Garantez că voi pune toată experienţa, toată energia în slujba interesului public”.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here