O indiancă și soțul ei, omorâți cu pietre de familie pentru că s-au căsătorit în afara castei lor

sursa: indiatoday.in

Doi tineri indieni în vârstă de 29 de ani, soți și soție, au fost omorâți cu pietre de propriile rude, chiar la întoarcerea în satul natal.

Acum trei ani, femeia s-a îndrăgostit de un consătean și au decis să se căsătorească. Dar familie ei s-a opus pe motiv că bărbatul era dintr-o castă inferioară. Așa că cei cei doi s-au căsătorit, au fugit din mica localitate și s-au mutat împreună la oraș. Între timp au făcut și doi copii.

Dar luna trecută, cuplul a decis să se întoarcă în satul natal să viziteze rudele. Această decizie le-a fost fatală celor doi, a scris indiaabroad.com care citează AFP. Un localnic i-a văzut și l-a alertat pe fratele femeii. Acesta încă era enervat pe comportamentul surorii lui, care ar fi stricat reputația familiei. Așa că a adunat o mulțime furioasă în jurul lui și cu toții i-au atacat pe soți cu pietre până când i-au omorât.

Poliția a intrat pe fir și i-a arestat pe fratele, dar și pe unchiul femeii lapidate. Alte două persoane sunt căutate.

Bărbatul ucis era „dalit”, cea mai de jos castă din India, ai cărei membri sunt considerați de neatins și care trăiesc la marginea societății.

Asemenea crime de onoare sunt frecvente în zonele rurale ale Indiei și sunt comise mai ales de rude sau de bătrânii satului pentru a proteja reputația unei familii și sistemul rigid de caste.

Potrivit ONU, circa 1000 de asemenea omoruri are loc anual în India, adică 20% din totalul global.

Curtea Supremă a Indiei a decis în 2011 că persoanele găsite vinovate de asemenea crime ar trebui să primească pedeapsa capitală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here