Cu 84% din populație complet vaccinată, Olanda înregistrează un record de peste 16.000 de cazuri de coronavirus în 24 de ore

Țările de Jos au înregistrat cel mai mare număr de cazuri de coronavirus într-o singură zi, joi, cu 16.324 de persoane testate pozitiv pentru boală. Cifra este cu peste 3.000 mai mare decât recordul anterior stabilit pe 20 decembrie anul trecut, în vârful celui de-al doilea val. Media pe șapte zile a crescut, de asemenea, la un maxim istoric de 12.319. Numărul pacienților internați în spital a fost de 1.699, în creștere cu 52 față de miercuri, dintre care 330 sunt la terapie intensivă, informează Dutch News.

Agenția de sănătate publică RIVM a raportat, de asemenea, încă 26 de decese joi, față de o medie de 24 în ultimele șapte zile. În urmă cu o săptămână, numărul mediu de decese anunțate pe zi era de 18.

Ţările de Jos, cu o populaţie de 17 milioane de locuitori, au aproape 84% din persoanele în vârstă de peste 18 ani complet vaccinate.

Prim-ministrul Mark Rutte și ministrul Sănătății Hugo de Jonge vor susține o conferință de presă vineri seară în care se așteaptă să anunțe măsuri „în stil de blocare”, inclusiv închiderea teatrelor și cinematografelor, număr restricționat la evenimente precum meciurile de fotbal și orele de închidere anterioare. pentru baruri si restaurante. De asemenea, permisul CoronaCheck va fi limitat la persoanele cu dovadă de vaccinare sau infecție recentă, sistemul „2G” care este deja utilizat în țări precum Germania și Austria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here