Cum a ajuns Forbes în ipostaza delicată de a retrage un titlu de miliardar

Sursa: Wikipedia

Revista americană Forbes, care i-a acordat lui Kylie Jenner titlul de miliardară, i l-a retras, vedeta reţelelor de socializare fiind acuzată că a minţit cu privire la averea sa, învinuire contestată de aceasta, transmite News.ro.

Statutul de cel mai tânăr „miliardar prin forţe proprii” atribuit lui Kylie Jenner de revista Forbes a stârnit controverse. Din luna iulie 2018, publicaţia i-a adus critici în urma includerii starletei în lista celor mai bogate americance „prin forţe proprii”.

În martie 2019, revista, specializată în evaluarea averii celebrităţilor, confirma propria predicţie şi o includea pe starletă în clubul averilor cu 10 cifre. 

Afirmaţia a părut validă odată cu anunţul achiziţiei, în noiembrie 2019, a 51% din acţiunile societăţii lui Kylie Jenner pentru 600 de milioane de dolari de către gigantul de cosmetice Coty. 

Marca Lylie Cosmetics, înfiinţată în 2015, a fost considerată drept un fenomen, capabil să genereze, potrivit societăţii, 420 de milioane de dolari cifră de afaceri în doar 18 luni. 

Vândute aproape exclusiv pe internet, produsele cosmetice ale mărcii au fost susţinute de popularitatea lui Kylie Jenner pe reţelele de socializare, cu 178 de milioane de abonaţi pe Instagram. 

Pe baza informaţiilor finnciare publicate de Coty, Forbes a revizuit estimările şi consideră că cifra de afaceri realizată în 2018 corespunde aproximativ unei treimi din suma dată de Kylie Jenner. 

Revista a acuzat-o şi pe mama starletei, Kris, ordonator de credite al familiei Kardashian-Jnner, că a falsificat declaraţii fiscale pentru a oferi societăţii o imagine mai seducătoare decât este în realitate. 

Le magazine accuse également la jeune femme et sa mère, Kris, grande ordonnatrice de la famille Kardashian-Jenner, d’avoir produit des déclarations fiscales falsifiées pour donner à la société une image plus séduisante que la réalité.

Potrivit Forbes, Kris şi Kylie ar fi dus o campanie, timp de mai multe luni, pentru ca starleta să apară pe prima pagină a revistei.

Vineri, Kylie Jenner a denunţat, pe contul de Twitter, „declaraţii inexacte” şi „afirmaţii fără dovadă” formulate de revistă. „Nu am cerut vreodată un titlu”, a scris ea. 

Jenner a contestat şi faptul că ar fi făcut campanie pentru a apărea pe prima pagină a Forbes, care estimează că averea sa este puţin sub 900 de milioane de dolari. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here