Cum a reacționat Elon Musk după ce FBI a împiedicat un furt de informații de la Tesla

Proprietarul Tesla, Elon Musk, a confirmat că softurile gigantului auto au fost ținta unui atac ransomware „serios”, care a fost dejucat de o investigație a Biroului Federal de Investigații din august, scrie Newsweek.

Un spion rus care a încercat să dea un milion de dolari unui angajat al Tesla, pentru ca acesta să introducă un virus în sistemele fabricii din Nevada, a fost arestat de FBI.

Salariatul de la Tesla, care vorbea rusește și nu era cetățean american, a refuzat. Mai mult decât atât, a contactat FBI și a organizat un filaj pentru rusul care încerca să-l recruteze.

Întreaga poveste apare în dosarul aflat pe rolul unui tribunal din Nevada.

Spionul de 27 de ani a venit special din Rusia în Statele Unite, l-a dus pe angajatul Tesla la restaurante și baruri și s-a lăudat că are experiență în asemenea operațiuni. Doar că agenții FBI au ascultat tot și, când a venit vremea ca rusul să dea un avans din milionul de dolari, l-au arestat.

Elon Musk i-a mulțumit angajatului printr-un mesaj pe Twitter. A scris că apreciază mult, deoarece a fost o amenințare serioasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here