Oraşul Marghita a intrat în anul 2021 mai curat, după ce în ultimele două luni primarul Marcel Sas-Adăscăliţii i-a pus serios la muncă pe beneficiarii de ajutoare sociale.

Asistaţii au adunat gunoaiele din parcurile oraşului, au măturat străzile şi parcările şi au curăţat şanţurile şi rigolele. De asemenea, alături de angajaţii Primăriei, au igienizat şi făcut reparaţii şi în clădirile oraşului, precum săli de sport sau case sociale.

Beneficiarii de ajutoare sociale au lucrat în principal la curăţenie în zonele verzi din oraş. Am făcut un program strict pentru fiecare beneficiar, iar cei care nu l-au respectat suportă consecinţele. Dacă un asistat social are cinci zile pe lună de lucrat şi se prezintă doar în patru zile, pierde ajutorul social”, a declarat primarul pentru ebihoreanul.ro.

În luna decembrie, din cei 108 marghiteni beneficiari de ajutoare sociale, 18 au fost apţi de muncă, dar doar 16 au şi respectat programul impus de Primărie, aşa că doi nu vor mai primi de acum ajutorul de la stat. „În luna noiembrie a fost la fel, două persoane au rămas fără bani”, a mai spus Sas-Adăscăliţii.

Primarul a mai spus că în perioada următoare va face verificări în cazul asistaţilor care nu sunt apţi de muncă, deoarece numărul lor este curios de mare.

Aflat la primul mandat, după ce a candidat ca independent, Marcel Sas-Adăscăliţii a luat şi decizii privind transparentizarea Primăriei Marghita. Şedinţele de Consiliu Local sunt transmise în direct pe Facebook şi tot pe reţeaua de socializare primarul publică zilnic noutăţi privind activitatea sa şi a colegilor săi. În plus, toate mesajele sale au şi traducere în limba maghiară, ţinând cont că în Marghita aproape jumătate dintre locuitori sunt maghiari.

2 COMENTARII

  1. D-le primar puneți-i și pe cei din învățământ la lucru ,că tot asistați sociali sunt…nu le e rușine,după ce timp de un an n-au făcut nimic acum vor sa le crească salariile…. bă jigodiilor , analfabeți funcționali, rahați cu moț,ce plua mea mai vreți??…,, ce-ati făcut ba scursurilor in anul trecut??..vorba unuia am devenit țară sindicală , știți ce-a făcut primul ministru al marii britanii ,??…ați auzit de doamna de fier??…ei Margaret Teacher a interzis sindicatele timp de trei ani??…a știut ea de ce??…pentru și în Anglia erau beleuze că voi,cereau marea cu sarea…. Stop sindicatelor….?? interzicerea lor,punerea sub acuzare pentru subminarea economiei naționale ,.. cei din privat sunt sindicaliști??? .. știți ce avere are handicapatul de Hosu Bogdan ??? . unde-i patrimoniul sindical ,???… întrebați-i pe cei trei criminali …Mitrea, Ciorbea și cu Hosu…

  2. Greu cu neuronul imbalsamat cu sampanie,ticalos trotkist!! Ia-ti gunoaiele aruncate pe toate site-urile si baga-ti-le in troaca !Ce treaba are un primar de sat cu sindicatele ,cretin suficient?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here