Cum comentează presa internațională suspendarea Simonei Halep: Șoc în lumea tenisului

“Şoc în luma tenisului”, a reacţionat presa internaţională după ce fostul lider WTA Simona Halep a fost depistată pozitiv cu o substanţă interzisă şi suspendată provizoriu, informează News.ro.

“Halep suspendată pentru dopaj: A luat substanţe interzise la US Open”, a titrat Gazzetta dello Sport, adăugând: “Şoc în lumea tenisului. ITIA a confirmat că Simona Halep, 31 de ani, a fost suspendată pentru dopaj”.

AP a încercat să obţină o reacţie de federaţia americană de tenis şi de la antrenorul Patrick Mouratoglou, însă reprezentanţii acestora au refuzat să comenteze cazul.

Conform regulamentului antitdoping, Halep riscă o suspendare de până la patru ani pentru un test pozitiv cu o substanţă cum este Roxdustat. “Sportivii pot obţine o reducere a suspendării, probabil până la trei ani, dacă recunosc rapid că s-au dopat şi acceptă sancţiunea”, menţionează AP.

“Halep suspendată”, a scris şi L’Equipe, precizând că sportiva spune că este nevinovată. Jurnalul menţionează că românca a câştigat în august turneul de la Toronto şi că la US Open a fost eliminată în primul tur de o sportivă venită din calificări.

Marca a notat: “Simona Halep, pozitivă la testul antidoping. Substanţa găsită este Roxadustat, asimilată categoriei EPO de către Agenţia Mondială Antidoping şi care îmbunătăţeşte oxigenarea sângelui”.

“Simona Halep, de două ori campioană de grand slam, a picat un test andidoping la US Open”, scrie The Guardian. “Halep, care a câştigat French Open în 2018 şi Wimbledon anul următor, este cea mai importantă jucătoare de tenis depistată pozitiv după Maria Şarapova, testată în urmă cu şase ani”, adaugă The Guardian.

Agenţia Reuters anunţă de asemenea că Halep a fost găsită dopată. “Fostul lider WTA descrie suspendarea ca fiind cel mai mare şoc al vieţii ei şi neagă că ar fi luat substanţa interzisă cu bună ştiinţă”, menţionează Reuters.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here