Cum fură hoții telefoane și portofele, pe litoral, cu metoda „ziarul”

Hoții care acționează pe litoral au o nouă metodă de a fura portofelele și telefoanele mobile. Poliţiștii atrag atenţia asupra metodei „ziarul” și le recomandă turiștilor să aibă mare grijă de obiectele personale.

Având în vedere sezonul estival, aglomeraţia şi numărul mare de turişti veniţi în vacanţă, pentru prevenirea acestui tip de infracţiune, poliţiştii atrag atenţia asupra modului în care ar putea acţiona persoanele care comit astfel de fapte. „Această metodă presupune sustragerea unui obiect prin distragerea atenţiei victimei. De obicei, cei care săvârşesc astfel de fapte se adresează unor persoane care stau la terasă şi au pe masă telefonul mobil sau portofelul. În timp ce oferă victimei ceva spre vânzare sau îi solicită o informaţie, acoperă cu ziarul bunul victimei. La plecare, ia ziarul cu telefonul sau portofelul şi se face nevăzut”, explică poliţiştii.

În scopul prevenirii acestui gen de infracţiuni, IPJ Constanţa recomandă turiştilor să nu fie tentaţi de produsele oferite de vânzătorii voiajori. Totodată, să fie atenţi la obiectele personale lăsate pe masă, la terasă sau în alt spaţiu public.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here