Cum s-ar fi putut infecta românul de la bordul Diamond Princess cu noul coronavirus

Românul de la bordul vasului de croazieră Diamond Princess, care a fost plasat în carantină într-un port din Japonia, diagnosticat cu noul coronavirus face parte din echipajul vasului. Acesta a fost deja debarcat și transportat la spital, unde primește îngrijiri medicale. 

Românul infectat cu coronavirus lucrează de 10 ani pe vasul de croazieră Diamond Princess și lucrează la bucătărie, scrie Digi24. Și soția bărbatului face parte din personalul de la bord.

Românul nu este caracterizat drept un caz sever, au spus reprezentanții Ministerului Sănătății de la București. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat la Digi24 că nu se pune problema ca acesta să fie adus în România. 

La bordul Diamond Princess sunt 17 români, pasageri și membri ai echipajului. Alți 17 români se află la bordul unui pachebot care  a acostat în Cambodgia după ce a fost refuzat de cinci state. Oamenii ar urma să plece vineri către case cu cinci avioane puse special la dispoziția lor.

Cum s-ar fi infectat românul cu coronavirus

Toți cei aflați la bordul Diamond Princess se află în carantină din data de 4 februarie. Pasagerii stau în cabine, poartă măști și mesele le sunt duse acolo. Au voie pe punte doar câteva minute pe zi și trebuie să stea la cel puțin 2 metri unul de altul.

Membrii echipajului, însă, continuă să lucreze aproape de pasageri și aproape unii de alții. Asta înseamnă că sunt cel mai expuși.

„Toți scoatem măștile și mănușile când mâncăm. Și toți suntem într-o singură încăpere și în timp ce manipulăm mâncarea, infecția se poate răspândi”, a declarat pentru CNN Sonali Thakkar, un angajat de la bordul Diamond Princess.„Cred că pasagerilor li s-a acordat multă atenție, dar asta a crescut riscul (de infectare – n.r.) pentru membrii echipajului”, este de părere Eric Rubin, imunolog la Universitatea Harvard.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here