Românul de pe vasul de croazieră Diamond Princess, diagnosticat cu Covid-19, coronavirusul ucigaș, a fost debarcat de autoritățile sanitare japoneze de pe vasul de croazieră pe care se afla și a fost transportat la un spital din Japonia unde primește îngrijiri medicale. Nu e vorba despre un caz sever, spun reprezentanții Ministerului Sănătății de la București, dar nici nu se pune problema în acest moment să fie adus în țară.

Din datele pe care le avem până acum, boala poate evolua sub mai multe aspecte. Din fericire pentru conaționalul nostru, acesta prezintă o simptomatologie ușoară”, a spus la Digi24 Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Depinde foarte mult de terenul biologic, de starea pacientului, dacă pacientul din orice motiv este într-o situație de imunosupresie, dacă are un sistem imunitar puțin afectat, atunci evoluția poate să fie mai gravă. Însă dacă vorbim de o persoană care este în deplină stare de sănătate, lucrurile pot evolua mult mai bine”, a explicat el.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a spus la Digi24 că românul va fi îngrijit în Japonia și că nu se pune problema ca acesta să fie adus în țară.

Este unul dintre cei care s-au aflat la bordul acestei nave aflate în carantină. Regulamentul sanitar internațional prevede că la momentul în care apare o boală infecțioasă asupra unei nave, aceasta intră în carantină. Toți cei care se află la bordul acestei nave sunt monitorizați. În momentul în care cineva are simptome, este investigat. Dacă se confirmă coronavirusul, este transportat către un spital din Japonia pentru tratament”, a spus Raed Arafat.

El a explicat că acest tratament a fost aplicat cetățeanului român.

În momentul în care s-a confirmat că este coronavirus, autoritățile japoneze l-au preluat și l-au transportat la spital, unde va fi tratat. Nu se pune problema readucerii lui în țară în acest moment și nu se pune problema niciunei intervenții, decât că MAE ține legătura cu autoritățile japoneze și o să fie informat de situația lui. Noi sperăm să nu fie nicio problemă. Majoritatea, mai ales persoanele tinere, se vindecă”, a mai explicat Arafat.

El a adăugat că deocamdată nu se știe dacă este vorba despre un membru al echipajului sau despre un turist. Pe vas s-au aflat 17 cetățeni români – 15 membri ai echipajului și 2 pasageri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here