Cum se asfaltează străzile în orașul Liei Olguța Vasilescu? Răspuns: printre pubelele de gunoi

O stradă din Craiova a fost reabilitată în cel mai pur stil românesc: pentru că le-a fost lene să mute pubelele de gunoi, muncitorii au turnat asfaltul nou printre ele, iar rezultatul se vede în fotografii. Imaginile cu lucrarea realizată în bătaie de joc au devenit virale în doar cateva ore. Mii de oameni le-au distribuit și au comentat despre nepăsarea celor care încasează bani publici, nejustificat. De asemenea, autoritățile au fost criticate că fac recepție la lucrări fără verificări amănunțite, scrie republicatv.ro.

Primăria Craiova anunță că a refuzat recepția lucrărilor de reparații realizate pe str. Petre Ispirescu și a solicitat constructorului să refacă lucrarea, pe cheltuiala sa.

În urma verificărilor efectuate pe șantier, spun reprezentanții Primăriei Craiova, au fost identificate mai multe neconformități legate de așternerea asfaltului pe o parte din trotuar.

Nu vom mai tolera lucrări făcute de mântuială pe niciun șantier din municipiu. Pe strada Petre Ispirescu am constatat că asfaltul nu a fost bine pus peste tot și am dispus imediat desfacerea acestuia și refacerea lucrărilor, pe cheltuiala constructorului. Ne cerem scuze locuitorilor din zonă că va trebui să mai suporte puțin disconfortul creat de un șantier în lucru, dar având în vedere că în acea zonă nu s-au mai făcut demult reparații, ne dorim ca la final să fie totul cum trebuie și de calitate.

De altfel, odată cu asfaltarea străzii Petre Ispirescu s-a intervenit, în ultimele săptămâni, inclusiv în subteran. A fost schimbată întreaga infrastructură de apă de pe această stradă, din fondurile proprii ale Companiei de Apă Oltenia. Mai precis, au fost anulate vechile branșamente și conducta veche lungă de 444 metri liniari de pe partea carosabilă și au fost montate conducte noi, pe toată strada. Întreaga rețea a fost mutată pe sub trotuar, ca să nu mai spargă nimeni asfaltul străzii în eventualitatea apariției unor noi consumatori sau a altor intervenții. De asemenea, s-au înlocuit cele 40 de branșamente existente și s-au executat și branșamente pentru utilizatori noi”, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu.

La finalizarea lucrărilor de reabilitare demarate de Primăria Craiova pe strada Petre Ispirescu din municipiu, se va pune în aplicare hotărârea Comisiei de Sistematizare a Circulatiei Rutiere si Pietonale cu privire la amenajarea de locuri pentru stationarea autovehiculelor pe o parte a străzii. Astfel, pe trotuarul aferent celeilalte părți a străzii se vor monta stâlpi pentru a împiedica parcarea neregulamentară a vehiculelor pe trotuar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here