Cum va arăta spitalul care urmează să se construiască în Sectorul 6

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a prezentat miercuri studiul de fezabilitate pentru spitalul care se va construi pe bd. Timişoara, în Sectorul 6 al Capitalei. Potrivit documentului, spitalul care va costa circa 339 milioane lei ar urma să aibă 160 de paturi şi va deservi 63% pacienţi din mediul urban şi 37% din mediul rural. Edilul estimează că lucrările se vor finaliza în 2025-2026.

Am prezentat studiul de fezabilitate pentru Spitalul pe care îl facem în proximitatea cartierelor Militari şi Drumul Taberei. Locaţia (bd. Timişoara) oferă acces excelent din toate părţile, mai ales că vom avea drumul Valea Largă la 4 benzi (dinspre Prelungirea Ghencea) şi vom avea şi penetraţia bd. Timişoara, care va face legătura cu Şoseaua de Centură”, a precizat primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu pe pagina sa de Facebook.

Conform studiului de fezabilitate bugetul estimat este de 339 milioane de lei. Clădirea spitalului va avea demisol şi patru etaje şi va adăposti 160 de paturi (140 de paturi contractate şi 20 de paturi internare de zi) unde vor fi deserviţi atât pacienţi din mediul urban (63%), cât şi rural (37%).

Totodată, în ce priveşte personalul medical, se estimează că vor exista circa 72 de medici, alt personal sanitar superior 6 posturi, personal sanitar mediu 144 de posturi, personal auxiliar sanitar 80 de posturi, personal TESA 40 de posturi, muncitori 23 de posturi.

Servicii medicale Ambulatoriu integrat cu cabinete în specialităţile: medicină internă; ORL; Oftalmologie; Oncologie medicală; Chirurgie generală; Obstetrică, ginecologie; Ortopedie şi traumatologie; Neurologie; Dermatovenerologie; Cardiologie; Pediatrie; Endocrinologie; Urologie; Psihiatrie; Reumatologie; Gastroenterologie; Hematologie; Psihologie şi Planning familial.

Totodată va avea şi următoarele laboratoare unice pe spital ce deservesc şi ambulatoriul integrat: Compartiment Primiri Urgenţe (CPU); Farmacie; Blocuri operatorii; Unitate de transfuzie sanguină; Sterilizare; Laborator explorări funcţional neinvazive; Serviciul de Anatomie Patologică; Compartiment de citologie; Compartiment histopatologie; Prosectură; Laborator de analize medicale; Laborator radiologie si imagistică medicală: o Computer tomograf, CT; o Rezonanţă magnetică – RMN şi Compartiment prevenire şi control infecţii nozocomiale.

De asemenea va avea şi nuclee de cercetare pentru gastroenterologie, reumatologie, oncologie medicală şi  medicină internă.

Primarul Ciprian Ciucu a anunţat totodată şi ce paşi urmează să fie îndepliniţi pentru a realiza acest proiect:
1. Finalizarea studiului de îngroparea a unor linii de mare tensiune de pe acest teren;
2. Contractarea şi execuţia îngropării acestor fire;
3. Finalizarea PUD-ului aferent spitalului (deja în lucru);
4. Contractarea serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor (sper ca până în martie 2022);
5. Căutarea activă a surselor de finanţare şi depunerea de cereri de finanţare;
6. Realizarea complicatelor procese birocratice de acreditare;
7. Executarea lucrărilor
În funcţie de cum vom avea acces la finanţare, termenul de finalizare a lucrărilor nu poate fi estimat  foarte exact şi este dependent de asigurarea finanţărilor. Cu cât vom atrage mai multe finanţări guvernamentale şi externe, cu atât va fi gata mai repede, cu cât va fi mai dependent de bugetul local cu atât va mai creşte durata de execuţie, în funcţie de ceea ce ne permitem să alocăm de la bugetul local. Una peste alta, până în 2025/2026 ar trebui să fie gata. Este un proiect mare, un proiect de la zero, un proiect extrem de necesar. Îmi e puţin teamă de complexitatea lui, dar sunt deja foarte dedicat acestui proiect şi îl vom avea la noi, în Sectorul 6”, a mai afirmat Ciprian Ciucu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here