Cum vor fi îndoctrinați elevii ruși din clasele I-XI, de la 1 septembrie. „Operațiunea militară specială”, predată din clasa a V-a

Sursa: Kremlin.ru

Ministerul Educației din Federația Rusă a publicat scenarii și manuale pentru orele extra-curriculare din pachetul „Conversații despre important”, care vor avea loc debuta în școlile rusești de la 1 septembrie, notează Meduza.

<< Acum, pe site-ul instituției sunt disponibile materialele după care se va lucra la orele de curs până la sfârșitul lunii noiembrie. Conform programei, prima lecție e prevăzută pentru 5 septembrie. Publicația Vajnîe istorii este cea care a atras atenția asupra manualelor de instruire, pentru dezvoltarea cărora ministerul a cheltuit 22 de milioane de ruble.

La clasele I și a II-a, se are în vedere insuflarea dragostei pentru natura Rusiei, ca „manifestare a iubirii pentru patrie” și „parte a unui enorm sentiment de patriotism”. La lecție, copiii vor privi peisaje, vor asculta sunetele naturii și cântece patriotice. În scenariul lecției este prevăzută, în special, ascultarea cântecului sovietic: „Unde începe Patria”.

În rândul școlarilor din clasele III-IV, autorii programului urmează să educe, printre altele, „acceptarea ideii de iubire efectivă pentru patrie”. În particular, elevilor li se va cere să explice dictonul „a iubi patria – a sluji patria”. Totodată, profesorul ar trebui să dea un „indiciu” cu privire la modul de interpretare a termenului„a servi/a sluji”. Autorii scenariului sugerează scrierea pe tablă a următoarele semnificații ale acestui cuvânt:

  • a se achita de îndatoririle militare, a fi în serviciul militar;
  • a munci, a trudi în numele a ceva, în folosul a ceva, cuiva.

Din clasa a V-a, școlarilor li se va vorbi despre „operațiunea militară specială” (SVO – abrevierea în rusă – n.r.). Astfel, elevilor din clasele V-VII li se va da o sarcină creativă de a ajuta la rezolvarea „situațiilor problematice” folosind exemplul „OMS”. Adolescenților li se va vorbi despre armata rusă – „eroi” și „patrioții Rusiei”, despre „faptele” lor care „asigură succesul trupelor noastre”, precum și despre motivele „operațiunii speciale”.

„Printre obiectivele operațiunii militare speciale se numără protejarea populației din Donbas, care a fost supusă agresiunii și opresiunii din partea regimului de la Kiev, dezarmarea Ucrainei, prevenirea amplasării bazelor militare NATO pe teritoriul său… Uriașa asistență militară și de altă natură a Occidentului colectiv pentru autoritățile ucrainene prelungesc ostilitățile, crescând numărul de victime al operațiunii”, arată scenariul pregătit pentru una dintre clase.

În clasele VIII-IX, într-o lecție pe tema „operațiunii speciale”, elevii ar trebui să înțeleagă faptul că „locuitorii din RPD și LPR sunt ruși, deci este important revină la Rusia”, iar „militarii ruși sunt eroi”.

În clasele X-XI, școlarii vor trebui să îndeplinească o sarcină interactivă – să confrunte cronologic fotografii, diverse imagini și fotografii istorice. Pentru 2000-2020, autorii programului au ales imagini cu o coloană de tancuri rusești și o femeie plângând lângă un spațiu amenajat care arăta copii morți în timpul atacului terorist de la Beslan.

La sfârșitul lecției pentru elevii din clasele mai mari, profesorii sunt invitați să spună ce înseamnă să fii patriot și să iubești Patria. „Nu poți deveni patriot dacă doar spui lozinci. Oamenii cu adevărat patrioți sunt gata să-și apere patria cu arma în mână, dar aceasta nu este singura modalitate de a-ți arăta patriotismul. Patriotismul se manifestă în fapte mărunte <…>, prin urmare, un patriot este oricare dintre noi care este gata să acționeze în folosul țării sale, al patriei sale”, sună încheierea sugerată de autorii scenariului. >>

De ce nu poate câștiga Rusia războiul: cât de jalnică e în realitate tehnica de luptă / Avertisment sumbru al unui expert, pentru orice lider de la Kremlin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here