Nave de război americane, în strâmtoarea Taiwan, pentru prima dată de la vizita lui Pelosi

Sursa: Facebook

Două nave de război ale marinei americane navighează în apele internaţionale în strâmtoarea Taiwan, au declarat trei oficiali americani pentru Reuters, prima operaţiune de acest fel de la creşterea tensiunilor în relaţia cu China ca urmare a vizitei preşedintelui Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, în Taiwan, potrivit News.ro.

În ultimii ani, navele de război americane şi, uneori, cele din statele aliate, precum Marea Britanie şi Canada, au traversat în mod curent strâmtoarea, provocând furia Beijingului.

China, care revendică Taiwanul drept propriul teritoriu în pofida obiecţiilor guvernului ales democratic din Taipei, a lansat exerciţii militare în apropierea insulei după ce Pelosi a vizitat-o ​​la începutul lunii august, iar exerciţiile au continuat.

Călătoria a înfuriat Beijingul, care a văzut-o ca pe o încercare a SUA de a se amesteca în afacerile interne ale Chinei.
Oficialii, vorbind sub rezerva anonimatului, au declarat sâmbătă că două crucişătoare ale marinei americane Chancellorsville şi Antietam participă la operaţiunea care este încă în desfăşurare.

Astfel de operaţiuni durează de obicei între opt şi 12 ore şi sunt monitorizate îndeaproape de armata chineză.

Strâmtoarea Taiwan a fost o sursă frecventă de tensiuni militare de când guvernul Republicii Chineze a fugit în Taiwan în 1949, după ce a pierdut războiul civil cu comuniştii, care au instituit Republica Populară Chineză.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here