Curtea Supremă a SUA a suspendat temporar o decizie privind declaraţiile financiare ale lui Trump

Curtea Supremă a Statelor Unite a suspendat temporar, luni, o decizie a unei instanţe inferioare care cere firmei de contabilitate a preşedintelui Donald Trump să predea din declaraţiile sale financiare unei comisii din Camera Reprezentanţilor, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Ordinul judecătorului John Roberts nu indică dacă instanţa intenţionează să audieze apelul lui Trump, depus vineri, la decizia Curţii de Apel a Districtului Columbia, sau pur şi simplu a suspendat litigiul pentru ca cei nouă judecători să decidă cum să procedeze.

Cazul este important pentru că pune în opoziţie puterea preşedinţiei şi autoritatea Congresului, Trump luptând să îşi protejeze declaraţiile financiare, în timp ce se confruntă şi cu investigaţia pentru demiterea sa, în Camera Reprezentanţilor.

Trump a recurs la justiţie după ce Curtea de Apel din Districtul Columbia a decis săptămâna trecută să nu reanalizeze o decizie din octombrie care sprijină autoritatea Comisiei de supraveghere din Cameră de a cere prin citaţie datele financiare de la firma de contabilitate a lui Trump.

Luni, comisia a anunţat să nu se va opune amânării de 10 zile în punerea în aplicare a citaţiei, dar nu este în favoarea unei amânări mai lungi, cerută de preşedintele republican.

În cazul în care Curtea Supremă va refuza să audieze apelul lui Trump, documentele vor trebui să fie puse la dispoziție parlamentarilor.

Într-un caz separat, Trump a cerut Curţii Supreme să analizeze o decizie a unei curţi de apel din New York potrivit căreia procurorii locali pot pune în aplicare o citaţie adresată firmei Mazars care solicită declaraţiile fiscale persolae şi de afaceri aferente perioadei 2011-2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here