Ludovic Orban
Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat vineri că liberalii sunt în discuţii individuale cu 25 de parlamentari independenţi şi de la PSD, iar pentru că Victor Ponta a anunţat că nu sprijină învestirea noului Cabinet, vor fi demarate discuţii individuale şi cu parlamentarii de la Pro România pentru a-i convinge să asigure cvorumul de şedinţă, anunță Agerpres.

V-am spus că suntem în discuţii individuale cu peste 25 de parlamentari (de la PSD şi neafiliaţi politic – n.r.). Sigur că acum, fiind în situaţia în care Victor Ponta a anunţat că nu sprijină învestirea Cabinetului, evident vom discuta individual şi cu parlamentarii de la Pro România, pentru a fi prezenţi şi pentru a participa la asigurarea cvorumului. Suntem în discuţii continue şi sunt la fel de încrezător că vor exista mulţi parlamentari care să susţină guvernul. Au şi fost date declaraţii din partea unor parlamentari independenţi, din partea unor parlamentari, inclusiv PSD, prin care s-a anunţat intenţia de a susţine învestirea guvernului„, a afirmat Orban la sediul central al PNL.

El a menţionat că parlamentarii care votează învestirea Guvernului Orban „servesc un interes fundamental pentru România„, şi anume interesul de a avea un guvern care să rezolve „gravele probleme” cu care se confruntă ţara. 

Chiar dacă declarația lui Ludovic Orban privind discuțiile individuale cu parlamentarii Pro România pare una formală, este foarte posibil ca în spatele ei să se afle un demers cât se poate de serios. Bazat pe faptul că în interiul patidului condus de Victor Ponta există disensiuni serioase privind decizia de a nu susține învestirea guvernului Orban. În urmă cu două săptămâni, Mihai Tudose, vicepreședinte Pro Romania, declara că partidul său ”nu ține neapărat să intre la guvernare, dar susține noul guvern. Nu ținem să intrăm neapărat la guvernare. Nu condiționăm susținerea în Parlament.”

Dacă guvernul Orban trece, s-ar putea ca Ponta să fie cel mai mare perdant al momentului: ratează guvernarea, nu rupe nimic important din PSD si pierde și controlul asupra partidului pe care îl conduce.

Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here