Murad vinde hotelul Perla din Mamaia

Omul de afaceri Mohammad Murad, care a construit și a cumpărat în ultimii ani mai multe hoteluri pe Litoral, a vândut Perla din Mamaia, una dintre unitățile cu care, la începutul anilor 2000, și-a făcut debutul în domeniu, anunță Profit.ro.

Cumpărătorul este firma Inproiect din Iași, care deține hotelul Hilton din capitala Moldovei, dar și două hoteluri în Mamaia.

Mohammad Murad a declarat pentru Profit.ro că banii obținuți pe hotel, respectiv 4 milioane de euro, vor fi investiți în complexul pe care îl dezvoltă la Olimp, unde a cumpărat de la frații Micula, la începutul anului, hotelul Craiova, pe care vrea să îl integreze într-un complex care să includă Amfitreatru-Panoramic Belvedere, achiziționat cu doi ani în urmă de la Josef Goschy, dar și hotelul Majestic. Complexul ar urma să aibă 1.200 de camere și 3.000 de locuri și să fie transformat într-un resort de 4 stele all inclusive, în urma unei investiții de 40 de milioane de euro, sumă în care este inclusă și achiziția hotelurilor.

Hotelul Perla din Mamaia, clasificat la trei stele, are 205 camere, dispuse pe 11 etaje, iar de-a lungul anilor a beneficiat de mai multe investiții în renovare, ultima dintre ele în 2015.

Cu ani în urmă, Murad a relatat în presă că primul bufet suedez de pe Litoral a fost adus de el, la hotelul Perla. Cei 500 de mineri veniți prin sindicat la hotel s-au simțit foarte jigniți, pentru că și-au dat seama că trebuie să se servească singuri. După câteva zile, când au fost puși să aleagă între bufetul suedez, unde își luau singuri câtă mâncare doreau, și masa a la carte, toți au preferat bufetul suedez.

Mohammad Murad deține circa 5.000 de locuri de cazare pe litoral, în mai multe hoteluri din Năvodari, Mamaia, Jupiter, Olimp și Neptun. În paralel, omul de afaceri a preluat și o altă emblemă a turismului românesc, hotelul Lido din București, dar și hotelul Prahova din Neptun, de la frații Micula. El mai are încă trei hoteluri în București, care funcționează sub brandul Phoenicia. Murad deține și lanțul de restaurante Spring Time și fabrica de conserve Mandy. Omul de afaceri a construit în ultimii 10 ani circa 2.000 de locuințe în blocuri și vile în București și Constanța și, recent, a inaugurat și un outlet de haine și încățăminte la Otopeni, Brands War, care va face parte dintr-ul lanț de asemenea magazine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here