Ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache, cere într-un comunicat de presă guvernului și Autorității Electorale Permanente (AEP) să prelungească termenul de înregistrare a alegătorilor din străinătate, termen care expiră miercuri, 11 septembrie.

Mihalache cere prelungirea termenului de înregistrare a cetățenilor români din străinătate, atât pentru votul prin corespondență, cât și pentru solicitarea înființării de secții de votare.

Șeful misiunii diplomatice din Londra arată că, deși doar aproximativ 55.000 de români s-au înregistrat până acum, în ultimele zile s-ar fi intensificat ritmul de înregistrare. ”În Marea Britanie, în ultimele zile, ritmul de înregistrare a ajuns la peste 800 de persoane pe zi, iar numărul celor care s-au înregistrat pentru votul prin corespondență în ultima săptămână este egal cu numărul celor care s-au înscris în primele 35 de zile de când a fost demarată procedura. Românii din Marea Britanie sunt pe primul loc la înregistrare, atât pentru votul prin corespondență (7.600), cât și pentru solicitarea înființării de secții de votare (5.400)”, arată Mihalache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here