Dan Perry: Poate monarhia britanică să supraviețuiască, în ciuda faptului că este nedemocratică?

Jurnalistul Dan Perry se întreabă dacă monarhia Marii Britanii poate supraviețui după moartea reginei aproape universal admirată, Elisabeta a II-a, și vine cu câteva răspunsuri surprinzătoare.

El crede că regele Charles al III-lea ar putea beneficia de pe urma unui moment în care democrațiile nu sunt chiar atât de strălucitoare cum fuseseră cândva.

Iată câteva fragmente dintr-un interviu recent:

„Monarhia din Marea Britanie are o putere teoretică remarcabilă”, a spus fostul editor al Associated Press Mideast, Europe and Africa. „Monarhul poate desființa Parlamentul, monarhul poate declara război, dar nu mulți oameni știu asta”, a afirmat el, pentru i24 News Israel.

Sub monarhie am avut „o economie de piață liberă. Oamenilor le-a plăcut monarhia sub regină. Aceasta este singura versiune a monarhiei pe care au cunoscut-o”.

Monarhia „a devenit un net pozitiv, în termeni de afaceri, dar și o atracție turistică. Va putea Charles să perpetueze asta?”

„În mod clar, Charles are chef să fie jucător politic. Este remarcabil gradul în care Elisabeta a rezistat acestui impuls”.

„Monarhia are tradițiile ei, dar este de neapărat. Ea este ceea ce faci din ea. Charles beneficiază de bigotismul blând al așteptărilor scăzute. Oamenii nu s-au gândit prea mult la el, dar el este un pic de intelectual; este o persoană cu ambiție și vine pe tron ​​când există o mică criză de legitimitate pentru democrația globală”.

„DEMOCRAȚIILE din TOATă LUMEa trădează niște REZULTATE CIUDATE ȘI PERICULOASE. Cred că lucrul pe care Charles poate să mizeze ESTE NOSTALGIa după CEVA CONSTANT”

Cum s-a schimbat Marea Britanie, de la încoronarea Elisabetei a II-a

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here