Dan Ștefănescu, un cunoscut pilot de acrobație cu peste 16.000 de ore de zbor la activ, a murit într-un accident aviatic

Un avion de acrobaţie în care se afla doar pilotul s-a prăbuşit, sâmbătă, în comuna Târgşoru Vechi, sat Strejnicu. Pilotul care a decedat în urma accidentului este Dan Ştefănescu, membru al grupului Iacării Acrobaţi.

Pilotul Dan Ştefănescu, aripa dreaptă a „Iacărilor Acrobaţi”, a avut peste 16.000 ore de zbor la activ în calitate de pilot comandant şi instructor de zbor pe aeronava Boeing 737. A fost un iubitor al acrobatiei şi a dus numele aviaţiei române la competiţii internaţionale, ca membru al Lotului Naţional de Acrobaţie, a scris MApN într-un mesaj postat pe pagina de Facebook.

MApN mai spune că pilotul era nelipsit la show-urile aeriene (uneori chiar în formaţie cu piloţii militari de IAK-52), la evoluţiile aeriene de la Arcul de Triumf cu ocazia Zilei Naţionale.

Ministerul aminteşte că Dan Ştefănescu i-a împlinit visul de a mai zbura generalului Ion Dobran, la 99 de ani, într-un zbor de la Bucureşti la aerodromul Băneşti, în 2018.

Am primit cu tristeţe vestea trecerii în nefiinţă a pilotului Dan Ştefănescu, aripa dreaptă a „Iacărilor Acrobaţi”, în urma unui accident aviatic în după amiaza de 26 martie. Transmitem condoleanţe familiei şi celor ce l-au iubit, îi apreciem activitatea ca apropiat al militarilor şi în special al aviaţiei militare”, a transmis MApN.

Ancheta în acest caz fost preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, fiind efectuată împreună cu poliţiştii Serviciului Judeţean de Transporturi Prahova, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ).

Cercetările sunt continuate de către un procuror din cadrul Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Ploiesti, împreună cu poliţiştii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi, pentru stabilirea cauzelor şi condiţiilor producerii incidentului aviatic, a precizat IPJ Prahova.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here